Acasă Actualitate La Moldova Nouă, şeful poliției comunitare se ocupă de falsuri

La Moldova Nouă, şeful poliției comunitare se ocupă de falsuri

DISTRIBUIȚI

Deși este de necrezut, toate acestea se petrec chiar la Poliția Comunitară Moldova Nouă
Abuz în serviciu, trafic de influenţă şi substituire de semnătură. Cam cu asta se ocupă şeful Poliţiei Comunitare Moldova Nouă, Adi Minea. Acesta a semnat în locul a doi poliţişti comunitari, cum că aceştia sunt de acord să renunţe la statutul de funcţionar public, pentru a deveni paznici în cadrul primăriei. Totul porneşte de la Ordonanţa de Guvern privind restructurările din sistem. La Poliţia Comunitară Moldova Nouă, 6 agenţi erau vizaţi. 4 dintre ei şi-au dat acordul, iar doi nu. Însă, chiar şi fără acordul lor şi fără niciun drept, Adi Minea a semnat în locul lor. Surpriza pentru aceştia a venit odată cu fluturaşul de salariu. Imediat, oamenii legii au cerut explicaţii de la Biroul de Resurse Umane. Spre surprinderea lor, au aflat că nu mai sunt încadraţi ca şi funcţionari publici şi că, mai nou, sunt paznici. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa primarului Ion Chisăliţă, care a convocat ambele părţi în şedinţă. Atunci, Adi Minea a recunoscut că a semnat în locul lor. Drept urmare, primarul a anulat acele declaraţii. Aici apare o problemă. Revocarea trebuia făcută sau nu de către administraţia locală? În plus, cei doi poliţişti comunitari i-au făcut plângere penală lui Minea la Parchet. Surprinzătoare este şi atitudinea administraţiei locale, adică a compartimentelor care se ocupă cu verificarea documentelor, pentru că odată constatată această infracţiune, nu au fost sesizate organele de cercetare penală, mai ales că Minea şi-a recunoscut fapta. În plus, nu cu mulţi ani în urmă, el a mai fost implicat într-un scandal de corupţie, pe vremea când era poliţist rutier. Şi este cunoscut şi faptul că Adi Minea a fost poliţistul care a amendat o bătrână cu 2 milioane jumate, pentru un litru de lapte. Cam asta se întâmplă într-o instituţie care ar trebui condusă de o persoană cu studii superioare şi nu de un fost poliţist cu antecedente penale.
Contactat de ZIUA de Vest, Adi Minea a declarat: "E adevărat, dar aveam consimţământul lor verbal, am făcut-o spre binele lor. Altfel trebuia să-i dau afară. Doi dintre ei mi-au făcut plângere penală, dar ceilalţi patru au acceptat situaţia. În caz contrar, trebuiau să fie daţi afară".
Neînţelegerile între Adrian Minea şi cei 6 sunt însă mai vechi, datând de imediat după ce actualul primar, Ioan Chisăliţă, şi-a preluat mandatul. Acesta i-a dat afară pe cei 6, pe motiv că aceştia ar fi ajutat candidaţii PSD în alegeri. Cum decizia de concediere nu era legală, cei şase l-au dat în judecată şi au câştigat procesul, primăria fiind obligată să-i angajeze. Aşa că, se pare, falsul făcut de şeful lor direct nu este decât un alt tertip pentru a scăpa de poliţiştii incomozi.

Comentarii

comentarii