Acasă Actualitate La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

DISTRIBUIȚI

În fiecare an, pe 1 Decembrie, românii din întreaga lume marchează Ziua Națională a României, un moment deosebit în istoria țării care a fost consacrat prin votul istoric de la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1918.

Această zi specială, stabilită oficial prin lege în 1990, marchează Unirea Transilvaniei cu România, un eveniment de o importanță istorică majoră care a avut loc la Alba Iulia în anul 1918.

La 1 decembrie 1918, într-o atmosferă încărcată de dorința de libertate și unitate națională, a avut loc Marea Adunare de la Alba Iulia. Adunarea Naţională a Românilor s-a întrunit în acea zi memorabilă, iar rezultatul deliberărilor a fost Hotărârea de unire necondiționată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act istoric a fost precedat de deciziile similare ale organelor reprezentative ale Basarabiei și Bucovinei în luna martie și, respectiv, noiembrie 1918.

La 1 decembrie 1918, Transilvania, Crișana și Maramureșul s-au unit cu România, într-un gest de solidaritate și aspirații comune pentru un viitor comun. Cu toate acestea, este important de menționat că unirea a fost realizată cu respectarea principiilor democratice și a autonomiei locale, asigurând egalitate între naționalități și religii.

 

Comentarii

comentarii