Acasă Actualitate La mulți ani, Tiberiu Ceia!

La mulți ani, Tiberiu Ceia!

2110
DISTRIBUIȚI

”Frumoasă vecina noastră”, ca sintagmă, ar putea fi parafrazată cu ”frumos e vecinul nostru”, în cazul în care am fi vecinii lui Tiberiu Ceia? Cred că da, pentru că Tiberiu Ceia, iubit de bănățeni cum numai un prinț cald ar putea fi iubit de oamenii cetății, este un om frumos. La propriu, și la figurat. Azi, 16 iulie, este ziua în care s-a născut. Nu contează vârsta din buletin, contează vârsta spiritului său. Tiberiu Ceia este un om tânăr, cu adevărat tânăr, până la capătul vieții. Nu cunosc oameni mai tineri ca el. Dacă îl doare ceva, râde. Dacă-l supără cineva, se amuză. Nu caută explicații. Nu aruncă vina pe nimeni. Totul curge lin, are un suflet de copil.

Cel care avea să câștige și să marcheze prima sa performanță, ca și concurent în cadrul unei emisiuni ce se numea ”Dialog la distanță” (eram copil și tremuram de bucurie când bunica mea ne chema la televizor: ”veniți, să vedeți cât de frumos este bănățeanul nostru, ce fain cântă, el va câștiga”… și așa a fost), Tiberiu Ceia, a avut apoi un parcurs frumos, ascendent. A fost directorul unei școli, apoi, directorul Ansamblului Banatul, redactor șef al TVR Timișoara, apoi, directorul TVR, acum, fiind realizatorul emisiunii ”Cântecul de acasă”.

Cântecele pe care le au pe buze bănățenii autentici sunt și preferatele lui Tiberiu Ceia: ”Sorocul bănățean”, ”Mărie, poale ciurate”, ”Cântecul dăscăliței”, ”Din copită murgu bate”, ”Hai români, la hora mare”, ”Florica de la Șimand”, iar ”Frumoasă-i vecina noastră” le ”bate” pe toate.

Azi, cu drag, îi urăm lui Tiberiu Ceia, care este și cetățean de onoare al orașului, ”La mulți ani!”.

Să fii sănătos, iubit, înconjurat de persoane dragi, prieteni adevărați, să ne (în)cânți cu același drag, să rămâi tânăr… în viața asta prea scurtă!

Comentarii

comentarii