Acasă Eveniment La necropsia bebelușului mort după botez s-a găsit lichid în plămâni. Preotul...

La necropsia bebelușului mort după botez s-a găsit lichid în plămâni. Preotul este urmărit penal pentru ucidere din culpă

793
DISTRIBUIȚI

Cauza morții bebelușului din Suceava, decedat după ce a fost botezat, ar fi fost lichidul aspirat în plămâni. Este concluzia medicilor legiști care au făcut miercuri necropsia nou-născutului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul. Preotul are calitate de suspect și acuzația este de ucidere din culpă.

Astăzi a fost efectuată necropsia. A fost prezentă o echipă destul de mare de specialiști în Medicină Legală. La solicitarea parchetului și a familiei au fost aduși specialiști și din alte localități, pentru o evaluare cât mai transparentă și minuțioasă a cazului.

În plămânii bebelușului s-a găsit lichid. E o informație confirmată și la începutul săptămânii de medicii care l-au resuscitat pe copil și care au spus că 110 ml de lichid au ajuns în plămânii lui.

Acest lichid urmează să fie analizat pentru a fi stabilită natura lui – dacă este vorba de apă sau lichid matern. Raportul complet al autopsiei va fi finalizat după cîteva săptămâni.

“Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Anca Panciuc.

Ancheta în acest caz este derulată de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Decizie vine după ce, în cursul zilei de ieri, preotul se autosuspendase din funcție până la finalizarea anchetei.

Monitorul de Suceava scrie că băiețelul mort la câteva ore după ce a fost botezat la Biserica Sf. Constantin și Elena din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost, astăzi, supus autopsiei iar, din informațiile existente până în prezent, se pare că bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid. Practic, în urma aspirării de lichid în plămân, copilul s-a sufocat și a intrat în stop cardio-respirator. Aceasta nu coincide neapărat cu faptul că bebelușul s-a înecat cu apa din cristelniță, însă nici nu exclude deloc această variantă. Până la o astfel de concluzie mai sunt de așteptat rezultatele probelor recoltate la autopsie, care vor indica ce lichid se afla în plămânul bebelușului. Faptul că micuțul avea lichid în plămâni a fost constatat și de medicii care au intervenit în încercarea de a-l salva, mai scrie sursa citată.

Arhiepscopia Sucevei și a Rădăuților a demarat propria anchetă internă în cadrul căreia urmează să fie stabilit cine se face vinovat pentru moartea bebelușului, iar Avocatul Poporului s-a autosesizat, la rândul său, din oficiu.

Un bebeluş de şase săptămâni din Suceava a ajuns la spital duminică, în stare gravă. Bebelușul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă, iar luni dimineața a murit.

Copilul a fost creştinat duminică la biserica Zamca din cartierul sucevean, unde preotul l-a scufundat în cristelniţă deși starea acestuia de sănătate era precară, fiind născut prematur.

Comentarii

comentarii