Acasă Eveniment „La o săptămână după ce redevin inspector general, pot să-mi dau demisia”

„La o săptămână după ce redevin inspector general, pot să-mi dau demisia”

512
DISTRIBUIȚI

Golcea susţine că nu mai vrea să revină decât „moral” la conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş…
Sandu Golcea poate decide soarta a peste 100 de directori cu delegaţii din Timiş

Sandu Golcea, fostul inspector şcolar general de Timiş, mai are de aşteptat până va fi repus în funcţie. Golcea şi trei inspectori generali adjuncţi au câştigat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul intentat Ministerului Educaţiei. Fostul ministru, Ecaterina Andronescu, a decis să-i „zboare” din funcţii, înainte de încheierea mandatelor.

 

UPDATE: Decizia de numire a lui Sandu Golcea ca inspector şcolar general a ajuns la Timişoara joi, în jurul orei 18.00. Golcea va prelua oficial scaunul de inspector general mâine dimineaţă.   Adjuncţii şi-au început, de câteva zile, munca la Inspectoratul Şcolar Timiş, imediat după ce le-au sosit deciziile de la minister, pe 17 iunie. Golcea nu a primit nici până acum decizia. Dacă redevine inspector general, teoretic, Golcea poate să declanşeze ”Jihadul” în învăţământul timişean.

Despăgubiri consistente

Cei patru inspectori trebuie să primească despăgubiri de la minister, respectiv o sumă totală de aproximativ 200.000 de lei, adică toate drepturile salariale, indemnizaţiile şi sporurile de la momentul în care au fost demişi. Mandatul lui Golcea ar trebui să se încheie pe 6 septembrie. El va fi ultimul care este repus în funcţie şi primul care va trebui să plece. Următorul pe listă este actualul inspector şcolar general adjunct, Cornel Petroman. Mandatul său expiră pe 1 noiembrie 2010. Ironia sorţii face ca la peste 100 de directori de şcoli din Timiş să le expire delegaţiile pe 31 august. Ipotetic, în 6 zile de mandat, cât ar mai avea în acel moment, Golcea îi poate schimba pe toţi…

Aşteaptă renumirea cu demisia în alb…

Cel mai controversat inspector general pe care l-a avut Timişul după revoluţie susţine că nu vrea morţiş să redevină inspector general. Golcea vrea doar o „reparaţie morală”. El spune că s-ar putea să demisioneze într-o săptămână de la repunerea pe funcţie. „Nimeni nu ştie nimic. De două zile, nimeni de la Ministerul Educaţiei nu este de găsit, pentru a oferi o informaţie reală. Nu ţin morţiş la acestă funcţie. La o săptămână după ce redevin inspector general, pot să-mi dau demisia. În momentul în care mă pun pe funcţie pot considera că s-a făcut reparaţia morală pe care am dorit-o”, ne-a declarat Sandu Golcea, în prezent profesor de fizică la catedra de la Colegiul Naţional „CD Loga”. Chiar dacă spune că banii nu sunt foarte importanţi, Golcea are de primit aproximativ 50.000 de lei de la Minsiterul Educaţiei. „Echipa Golcea” a fost zburată de pe funcţii pe 6 mai 2009 şi de atunci a ţinut-o tot în procese.

Va fi sunat pentru a-şi prelua funcţia

Ordinul ministrului, care se pare că a fost deja semnat, este încă aşteptat la Inspectoratul Şcolar Timiş. Mariana Eftimie, încă inspectorul şcolar general de Timiş, i-a făcut şi o promisiune lui Golcea. „Sunt un om decent şi mereu am acţionat astfel. Am vorbit cu Golcea şi i-am promis că îl sun imediat ce vine ordinul de ministru în care este repus în funcţie, pentru a face procesul de predare-primire a documentelor”, ne-a spus Mariana Eftimie.

Golcea poate avea la mână soarta a peste 100 de directori din Timiş

Mandatul oficial al lui Golcea s-ar încheia pe 6 septembrie. Cu 6 zile înainte, la peste 100 de directori şi directori adjuncţi de unităţi şcolare din Timiş le expiră delegaţiile. Teoretic, ei ar putea fi zburaţi de noul inspector general. „Până nu văd ordinul în mână, nu pot să fac presupuneri. Mie nu-mi stă aşa ceva în caracter, în mandatul meu nu am prelungit delegaţiile la doar 4 sau 5 directori”, mai spune Golcea. Inspectorul şcolar general poate, conform legii, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului, să decidă trimiterea la catedre a directorilor cărora le expiră delegaţiile.

Comentarii

comentarii