Acasă Eveniment La Regionala de Poştă Timişoara, nici un angajat nu va fi concediat

La Regionala de Poştă Timişoara, nici un angajat nu va fi concediat

DISTRIBUIȚI

În timp ce de la Poşta Română vor fi concediaţi 2.000 de angajaţi, de la Centrul Regional Reţea Poştală (CRRP) Timişoara, nu va fi trimis în şomaj niciunul. “Precizăm că din simulările efectuate rezultă necesitatea unei reduceri a personalului cu aproximativ 2.000 de persoane”, a spus Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor, vineri, 17 iunie.“Din Regionala Timişoara nu va pleca nici un om acasă”, a declarat Nelu Balaş, directorul CRRP Timişoara. Ar fi trebuit ca 300 de persoane să plece acasă din Regionala Timişoara. Faptic, sunt aproximativ 3.300 de angajaţi şi scriptic – 3.600. Reorganizat

CRRP Timişoara va fi reorganizat, alături de centrele regionale din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, în cadrul procesului de restructurare a Poştei Române. Ministrul Comunicaţiilor a prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, proiectul de restructurare, rezultatul unor analize realizate în interiorul poştei, în ultimele şase luni.
Vreme a precizat că, la nivel regional, nu există o coordonare unitară a serviciilor poştale, această situaţie având influenţe negative atât în venituri, cât şi în modul de desfăşurare a activităţii. În strategia de restructurare există şi o componentă de regionalizare – directorii regionali având competenţe sporite şi totodată indicatori de performanţă. Într-o prima etapă, restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română presupune:
închiderea a şapte sucursale; desfiinţarea a 146 posturi de conducere şi generarea unei economii de 110.000 lei pe lună.
În cea de-a doua etapă, se vor desfiinţa: 402 subunităţi poştale; 47 OPRM-uri; 5 colective de poştă rurală mecanizate şi va fi generată o economie de 5 milioane lei pe lună şi cu influenţe indirecte în cheltuielile companiei, de 1,5 milioane lei pe lună.

Banca Poşta Română

Strategia de reorganizare a Poştei Române mai prevede desfiinţarea Sucursalelor IT&C, Poşta Rapidă, Reţea Poştală, Imobiliară, Transport, Servicii Poştale a Centrului de Perfectionare. C.N. Poşta Română S.A. va putea proceda la înfiinţarea sau desfiinţarea unor sedii secundare: sucursale, agenţii, reprezentanţe sau alte asemenea unităţi fără personalitate juridică, în condiţiile Actului Constitutiv şi ale Legii nr.31/1990 privind societăţile comerciale. Centralizarea sectorului comercial la Poşta Română va simplifica procedurile de semnare a contractelor şi va ajuta la reducerea proceselor de implementare a contractelor. Totodată, se va produce o centralizare a controlului asupra liniilor de afaceri, ceea ce va însemna o mai bună urmărire a contractelor încheiate.
Ministrul a precizat că Poşta Română este “ţinută în lanţuri” atât de contractele neperformante încheiate între anii 2005-2008, cu clauze dezavantajoase, cât şi de existenţa unui contract colectiv de muncă încheiat în anul 2003, în perioada mandatului PSD, amendat în 2008, în perioada PNL, cu clauze care nu au nici un fundament economic. Ministrul Valerian Vreme a exemplificat una din situaţiile provocate de contractul colectiv de muncă: “Daca astăzi eşti director şi primesti un salariu de 6000 RON, iar mâine ocupi o funcţie de simplu poştaş, salariul nu poate fi scăzut în conformitate cu postul ocupat.” “Am decis să eliminăm verigile slabe şi să transformăm Poşta Română într-o companie performantă, iar una dintre soluţii este implementarea unui singur serviciu comercial cu o forţă de vânzare puternică. De asemenea, în cadrul CNPR, se vor infiinţa două noi societăţi, Banca Poşta Română, idee vehiculată şi de Nelu Balaş, directorul CRRP Timişoara, şi Asigurări Poşta Română. Aceste două entităţi vor completa serviciile oferite de Poşta Română, cu servicii financiar bancare, respectiv servicii de brokeraj”, a declarat ministrul Valerian Vreme. Referitor la domeniul asigurărilor, Poşta Română are forţa necesară de a derula servicii de brokeraj. Balaş a precizat că poşta poate deveni cel mai mare broker.

 

Comentarii

comentarii