Acasă Actualitate La Sânnicolau Mare, coroanele din cimitir se aruncă și incinerează pe câmp

La Sânnicolau Mare, coroanele din cimitir se aruncă și incinerează pe câmp

686
DISTRIBUIȚI

La cimitirul din Sânnicolau Mare, în acest weekend, curățenia s-a făcut într-un mod cel puțin inedit. Într-o filmare publicată de Televiziunea Sânnicolau Mare (STV) pe Facebook, se observă cum mai multe persoane i-au surprins pe doi oameni cunoscuți în localitate pentru faptele mai puțin legale comise în trecut, pe Niki și nepotul său, după cum sunt strigați, strângând coroanele din cimitir. Din ce au spus cei doi, ei adunau coroanele pentru a le da foc pe câmp, ca „să nu dea foc aici, în cimitir, să vină iar pompierii”.

Din ce au spus martorii faptei, aceasta nu era prima dată când bărbatul strângea coroanele din cimitir și l-au acuzat că face mizerie în altă parte. Din ce a spus bărbatul, nu făcea mizerie, „doar le ducea pe câmp”. Aparent, de această dată, aceștia au primit cheile de la „Tibi”, administratorul cimitirului, fără știrea preotului.

Viceprimarul din Sânnicolau Mare, Radu Asaftei, a spus de la fața locului: „E deja o modă în rândul unor cetățeni din Sânnicolau Mare puțin mai nevoiași să practice niște activități neconforme cu toate normele pe care noi am dori să fie respectate. Cu alte cuvinte, au cal, au căruță, nu lucrează niciunde și transportă tot felul de deșeuri pe unde îi duce capul și le incinerează. Acum avem un exemplu concret, chiar de domeniul absurdului, au cărat coroane din cimitir și le-au dus pe câmp să le incinereze, să le ardă, doar pentru a colecta fierul și sârmele ce rămân în urma arderilor”.

Primarul acuză preoții din Biserica Ortodoxă din Sânnicolau, cea care administrează cimitirul, că ar fi complici, pentru a un plăti pentru salubrizarea cimitirului. Dănuț Groza a spus: „În urmă cu doi ani de zile am avut o ședință cu toți preoții și pastorii din Sânnicolau Mare în care le-am sugerat să luăm o decizie, astfel încât, la înmormântări să nu mai ducă lumea coroane. Să ducem o floare, iar costurile legate coroane, 50 sau 100 de lei, să îi dăm drept ajutor familiei îndoliate. Atunci, la ședință, toți au fost de acord, dar, bineînțeles, după ce au plecat acasă fiecare dintre ei a luat decizii. Chiar am auzit unele discuții legate de unii preoți că de ce primarul vreo să oprească un obicei”.

Edilul menționează și fapta amintită și de cetățenii prezenți la cimitir, de acum doi ani, când s-a dat foc la coroane în cimitir. Acesta a atenționat că, în cazul în care se mai repetă astfel de fapte, atât cel care dă foc, cât și Biserica, vor fi amendați. Acest lucru, a mai spus Groza, se va aplica și în cazul celor prinși aruncând deșeuri pe câmp.

Comentarii

comentarii