Acasă Actualitate ”La Sârbu” poți intra fără mască și nu pățești nimic!

”La Sârbu” poți intra fără mască și nu pățești nimic!

7507
DISTRIBUIȚI

În timp ce numărul persoanelor infectate cu SARS-COV2 crește vertiginos de la o zi la alta, iar în Timiș, în total cifra a ajuns la 1.800 – numai joi, 13 august, au fost înregistrați alți 80 de infectați – iată că sunt unele societăți comerciale unde poți intra fără mască și nimeni nu te ia la întrebări.

”Așa este și acest restaurant shawarmerie ”La Sârbu” unde poți intra fără masca pe față, fără nicio problemă. Clientul se plimbă nestingherit și riscă să pună în pericol nu numai pe cei care vând acolo, ci și pe ceilalți clienți” – ne-a declarat o doamnă, care a făcut mai multe poze și ni le-a trimis la redacție.

Pe de cealaltă parte, în ciuda evidenței rezultată din fotografii, reprezentanții shawarmeriei ”La Sârbu” susțin că în incinta restaurantului nu are voie să intre nimeni fără mască. ”Mai mult, dacă se întâmplă ca un client să nu aibă mască i se oferă una acolo pe loc. Oamenii înțeleg situația și totul decurge conform regulilor impuse de lege. Nu este adevărat că se poate intra fără mască înăuntru”.

Direcția de Sănătate Publică Timiș atenționează că autoritățile locale, în frunte cu poliția și jandarmeria, fac controale zilnic la agenții economici și acolo unde găsesc nereguli, mai ales, cu privire la lipsa dezinfectanților, a purtării măștii și a păstrării distanței dintre clienți, dau amenzi.

Conform ordonanței Guvernului României, pe perioada stării de alertă, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei.

Masca trebuie purtată și în spațiile deschise aglomerate.

Amintim că autoritățile timișene continuă să dea amenzi zilnic. Numai miercuri, 12 august, au fost verificate 138 de societăți comerciale și au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale: 21 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 17 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!”, este mesajul DSP Timiș.

Comentarii

comentarii