Acasă Actualitate La sfârşit de săptămână, Timişoreana vă pofteşte în Casa Serbărilor la Timişoara

La sfârşit de săptămână, Timişoreana vă pofteşte în Casa Serbărilor la Timişoara

149
DISTRIBUIȚI

Anul acesta, Timişoreana îşi redeschide Casa Serbărilor pentru Timişoara. La sfârşit de săptămână, meşteşugari de seamă îi poftesc pe iubitorii de tradiţie să se bucure de o bere straşnică, de bucate aburinde şi pâine proaspăt rumenită, de poveşti şi muzici alese. Încep Serbările Timişoreana, la Stadionul Dan Păltinişanu. Anul trecut, la sfârşit de iunie, Serbările Timişoreana debutau în forţă la Constanţa, cu o poveste de trei secole. Un an mai târziu, caravana Serbărilor porneşte din nou la drum, iar şirul celor zece oraşe din ţară a început la Târgu Jiu. Până la sfârşitul lui august, Timişoreana îi primeşte în Casa Serbărilor pe toţi cei care respectă tradiţia şi, în cinstea lor, ridică o halbă din prima bere a României. Trei zile cu poveşti spuse pe îndelete de meşteşugari de-altădată, care şi-au transmis din generaţie în generaţie măiestria în fabricarea berii, a pâinii sau a veşmintelor. Concursuri de tradiţie cu premii felurite, mâncăruri pe toate gusturile, bere de calitate şi, fireşte, trei seri de muzică live, cu trupe faimoase de ieri şi de azi.
Vineri, 2 iulie, Casa Serbărilor Timişoreana se va deschide oficial la ora 14.00.  În cursul după-amiezii, oaspeţii vor fi invitaţi să ia parte la jocurile şi întrecerile din Casă, iar seara, după un program de cântece şi dansuri populare, vor cânta Zob şi Cargo.
Sâmbătă, 3 iulie, Timişoreana îşi aşteaptă publicul de la ora 12.00, iar seara, până la ora 22.30, Zero şi Holograf vor încălzi atmosfera de la stadion. 
În ultima zi a Serbărilor, amatorii de muzică bună îşi vor lua porţia de nostalgie cu cele mai cunoscute melodii ale trupei Pasărea Colibri. În plus, Timişoreana a pregătit o formaţie-surpriză pentru duminică seara în oraşul natal: Zdob şi Zdub.
 

Comentarii

comentarii