Acasă Actualitate La Spitalul Judeţean Timişoara ar putea fi redeschisă o zonă roşie COVID-19,...

La Spitalul Judeţean Timişoara ar putea fi redeschisă o zonă roşie COVID-19, după explozia numărului de cazuri

1247
DISTRIBUIȚI

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara ar putea redeschide o zonă roşie COVID-19 în cadrul unităţii spitaliceşti pentru a sprijini celelalte unităţi medicale din judeţ

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara ar putea redeschide o zonă roşie COVID-19 în cadrul unităţii spitaliceşti pentru a sprijini celelalte unităţi medicale din judeţ, o astfel de zonă fiind operaţionalizată în prima perioadă a pandemiei. La Timişoara va ajunge, în noaptea de vineri spre sâmbătă, unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Galaţi.

”Spitalul Judeţean din Timişoara a solicitat în cursul zilei de ieri (joi – n.r.) comandantului acţiunii, domnului doctor Arafat, o unitate de ATI mobilă pentru a veni în sprijinul colegilor noştri din judeţ, având în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 şi epuizarea capacităţii de tratare de către spitalele suport din judeţ, la fel cum am făcut-o în primul val al pandemiei, atunci când am putut să organizăm cea mai mare unitate roşie din ţară, cu un număr de 115 paturi şi 16 paturi ATI într-un timp record de aproximativ trei zile. De data aceasta ni s-a aprobat şi în cursul nopţii de astăzi, va sosi de la Galaţi o unitate ATI mobilă pe care o vom pune în funcţiune în cel mai scurt timp”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara ar putea redeschide o zonă roşie COVID în cadrul unităţii spitaliceşti pentru a sprijini celelalte unităţi medicale din judeţ.

”Consultându-ne cu colegii din spital, cu colegii de la ATI şi cu colegii de la DSP şi Spitalul Victor Babeş, ne gândim şi la posibilitatea redeschiderii şi acestei zone roşii, fie în cadrul clădirii de Ortopedie, fie în cadrul clădirii Casa Austria (Clinica de Arsuri – n.r.), pentru a-i putea ajuta colegii noştri care se luptă cu acest coronavirus şi a nu trata, cum făceam până acum, doar cazurile cele mai dificile şi cele care au nevoie de intervenţie chirurgicală şi de a ajuta şi pe partea de cazuri moderate şi chiar uşoare”, a mai declarat Raul Pătraşcu.

În Timiş s-a înregistrat, joi, cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi, de la începutul pandemiei, 80 de persoane find raportate ca infectate cu noul coronavirus.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii