Acasă Actualitate La Spitalul Județean Timişoara se mai operează doar urgențele. Lipsește un medicament...

La Spitalul Județean Timişoara se mai operează doar urgențele. Lipsește un medicament important care îi ajută pe pacienţi să îşi revină după anestezie

DISTRIBUIȚI

Nu se mai operează decât urgenţele! Este anunţul făcut de două mari spitale din ţară: Spitalul Județean Constanţa şi cel din Timişoara. Motivul ar fi lipsa unui medicament important care îi ajută pe pacienţi să îşi revină după anestezie. Cei care au nevoie de intervenţii chirurgicale sunt acum nevoiţi să aştepte, chiar dacă asta înseamnă agravarea problemelor.

Acest medicament lipsește din spitale asta și pentru că producătorul medicamentului a notificat spitalele în urmă cu câteva săptămâni că acest medicament nu va mai exista, practic nu îl vor mai putea pune la dispoziția celor care au făcut comenzi.

Au fost manageri de spitale care și-au făcut stocuri, au fost și alții care nu au făcut asta. Este și motivul pentru care s-a ajuns în această situație, la Constanța, și la Timișoara, acolo unde nu se mai operează decât urgențele, scrie antena3.ro.

Pacienții care nu au nevoie de o intervenție imediată sunt puși pe o listă de așteptare. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat în cursul zilei de astăzi că acolo unde a existat punctual probleme cu acest medicament este de fapt doar vina managerilor, pentru că nu și-au făcut stocuri din timp sau mai mult decât atât aveau la dispoziție posibilitatea de a înlocui acest medicament, care costă 25 de lei fiola, cu un alt medicament care este mult mai scump și ajunge la 200 de lei.

Alexandru Rafila dădea asigurări că în cel mult o săptămână, medicamentul va ajunge în toate spitalele din România care au nevoie de el.

Comentarii

comentarii