Acasă Actualitate La Timișoara, fiecare stație de încărcare a mașinilor electrice este folosită în...

La Timișoara, fiecare stație de încărcare a mașinilor electrice este folosită în medie de peste șase ori pe zi

DISTRIBUIȚI

Joi, 17 noiembrie, la aproximativ două luni de la inaugurarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, Primăria Timișoara vine cu primele date statistice referitoare la utilizarea acestora. În medie, fiecare stație este folosită de 6,6 ori pe zi. Numai în luna octombrie au fost înregistrate aproape 3.300 de încărcări, timișorenii consumând 61.000 de kWh de electricitate pentru a-și încărca vehiculele.

„Am înregistrat un succes pentru șoferii care aleg variante ecologice pentru vehiculele personale și am primit felicitări de la cei care știu că nu e o problemă să plătești pentru combustibilul pe care-l consumi. Cu 6-7 încărcări în medie pe zi, ne apropiem de media internațională și urmează să mai montăm o serie de încă 21 de stații printr-un proiect al Aquatim, investiție aflată acum în faza de proiectare”, transmite primarul Dominic Fritz.

Cele 16 stații de încărcare au fost puse în funcțiune în septembrie, după ce au fost realizate printr-o investiție cu finanțare nerambursabilă din partea Fondului de Mediu. Prețul de încărcare este de 1,05 lei/kWh. În total, au fost înregistrate 3.285 de încărcări în perioada 1 – 31 octombrie, cu un număr mediu de 6,6 încărcări zilnice pe stație, ceea ce ar apropia Timișoara de media globală a încărcărilor zilnice la astfel de stații electrice, spun reprezentanții primăriei.

Stațiile de încărcare se află în următoarele locuri:

 1. Bd. I.C. Brătianu (parcarea de pe bulevard);
 2. Calea Aradului (nr. 101, spre strada Cugir);
 3. Piața Iancu Huniade (parcare);
 4. Acad. Alex. Borza-str. Michelangelo;
 5. Str. Martin Luther (parcarea din vecinătatea de vest a Bastionului);
 6. Str. Gheorghe Dima (parcarea de lângă intrarea în Parcul Botanic);
 7. Bd. Take Ionescu (în vecinătatea imobilului cu nr. 44);
 8. Piața 700 (în vecinătatea pieței);
 9. Bd. Republicii / str. Paris;
 10. Bd. Revoluției din 1989 (în vecinătatea imobilului cu nr. 14);
 11. Splaiul Nicolae Titulescu (în vecinătatea Podului de Fier);
 12. Bd. Mihai Viteazul (în apropierea intersecției cu str. Virgil Madgearu);
 13. Bd. Mihai Viteazul (în apropierea intersecției cu str. Virgil Madgearu);
 14. Str. Plauțius Andronescu (în vecinătatea imobilului cu nr. 10);
 15. Str. Aștrilor (Al. Martir Eugen Nagy) – parcarea Școlii Generale nr. 30;
 16. Bd. 16 Decembrie 1989 / Rusu Șirianu.

Cei care dețin autovehicule electrice pot folosi stațiile de încărcare prin descărcarea aplicației EVGO SMART CHARGE (disponibilă gratuit pe Play Store și AppStore). Aplicația conține și o hartă care se actualizează în timp real cu stațiile disponibile în oraș și cu locurile de încărcare libere. De asemenea, plata se face tot prin intermediul aplicației.

Lucrările de instalare și testare ale stațiilor de încărcare rapidă au fost asigurate de către S.C. EVGO GREEN MOTION S.R.L. și au avut o valoare de 2,2 milioane de lei, fără TVA. Din această sumă, 90% reprezintă finanțarea de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Comentarii

comentarii