Acasă Administraţie La Timișoara, metrul cub de apă potabilă continuă să coste cât două...

La Timișoara, metrul cub de apă potabilă continuă să coste cât două țigări

DISTRIBUIȚI

Metrul cub de apă (1.000 de litri) potabilă oferit de Aquatim este 4,35 lei, unul dintre cele mai mici  din România, în luna decembrie 2021, iar în următoarea perioadă nu va fi majorat.

Prof. univ. dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat: ”Să punem 1.000 de sticle pline cu apă jos și să îi dăm cuiva 4,35 lei să le urce până la etajul IV. Să vedem cine acceptă această sarcină dificilă.

4,35 pe 1.000 de litri înseamnă 0,0043. Un metru cub de apă la Timișoara este echivalentul a două țigări. Nu se pune chestiunea de a se crea probleme sociale de a nu fi trecute de consumatori.

Noi punem un leu și investim de 4 lei. Asta e esența, fiindcă noi atragem și lucrăm foarte bine fonduri europene. E foarte greu să lucrezi pe fonduri, dar experiența pe care o avem până acum ne-a permis să trecem peste toate prejudecățile și greutățile. E așa de dificil că sunt multe companii care refuză să lucreze pe fonduri și să acceseze, dar noi ne descurcăm”.

În pandemia COVID19, a crescut ușor consumul de apă pe casnic, fiindcă cetățenii stau mai mult acasă, și a scăzut ușor pe plan industrial, dar nu sunt variații semnificative de consum, la Timișoara.

 

Comentarii

comentarii