Acasă Actualitate La Timișoara s-a deschis Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia”...

La Timișoara s-a deschis Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia” 2019

857
DISTRIBUIȚI

Miercuri 12 iunie, la Casa Tineretului din Timișoara, Societatea Inventatorilor din Banat a deschis oficial Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia” 2019, ediția a V-a.

Acesta poate fi vizitat până în 14 iunie.

Aici sunt prezentate 300 de invenții din 22 de domenii din țară din Timișoara și din străinătate, cu multe prototipuri, produse comerciale. Toate invențiile sunt noi. Nu au mai fost prezentate niciodată la Timișoara.

”Întotdeauna avem alte invenții. Scopul este să îi aducem aici pe inventatorii din țară și din străinătate, să-i arătăm lumii că au valoare și să le facem cunoscute invențiile, în rândul investitorilor și al antreprenorilor. Sunt multe creații și mă bucur să aducem aici în vestul țării astfel de proiecte. Eu consider că toate invențiile sunt interesante. Bineînțeles că acum nu știm care dintre ele vor avea un impact economic, de mediu sau social. În plus, vrem să reunim aici câți mai mulți elevi și studenți să vadă ceea ce se întâmplă. Ei trebuie să aibă inoculată dragostea pentru creație”, a declarat Remus Rădulescu, organizatorul și președintele Salonului Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia” 2019 Timișoara.

Numai din Republica Moldova sunt 52 de invenții, foarte multe în agricultură, horticultură.

La Timișoara sunt prezentate creații din multe domenii, precum mecanică, electronică, informatică, construcții, instalații, medicină, securitate-salvare, agricultură, protecția mediului etc.

Multe din acestea au fost prezentate la saloane naționale și internaționale de profil, precum: București, Cluj-Napoca, Iași, Geneva, Bruxelles, Chișinău, Zagreb etc.

Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii