Acasă Administraţie La Timişoara se deschide prima piaţă volantă destinată exclusiv producătorilor

La Timişoara se deschide prima piaţă volantă destinată exclusiv producătorilor

315
DISTRIBUIȚI

piata

Primăria Timişoara a anunţat inaugurarea pieţei volante pentru producători. Piaţa va funcţiona începând de sâmbătă, 10 mai 2014, pe amplasamentul situat în parcarea stadionului „Dan Păltinişanu”, în zona parcării din str. Diaconu Coressi.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr.129/11.03.2014 s-a aprobat înfiinţarea Pieţei Ţărăneşti în Timişoara, de tip piaţă volantă. Piaţa va funcţiona în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 6.00 – 14.00. Accesul în piaţă va fi gratuit pentru toţi producătorii de legume, fructe şi produse apicole, în baza Certificatului de producător. De organizarea şi funcţionarea pieţei volante este resposabilă S.C. „Pieţe” S.A. Timişoara.

Pentru a facilita activitatea comercială, se vor asigura un număr de aproximativ 60 de locuri de parcare pentru cumpărători, acelaşi număr de locuri de parcare fiind asigurat şi pentru comercianţi.

În prima perioadă de funcţionare, comercianţii vor veni cu tarabele de acasă. Ulterior, societatea pieţelor va achiziţiona mobilier unitar, rabatabil, precum şi elemente de protecţie împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile. Piaţa va fi dotată cu facilităţi pentru managementul deşeurilor şi dotări sanitare (un container pentru deşeuri de 1,1 mc şi 4 cabine ecologice tip Euro WC).

În cadrul pieţei tărăneşti de tip piaţă volantă este interzisă comercializarea produselor din import sau a produselor care nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieţei.

„Atenţionăm comercianţii că, pentru nerespectarea prevederilor privind comercializarea produselor în această piaţa volantă, se pot aplica sancţiuni contravenţionale, cu amendă în sumă de 1.000 lei şi cu interzicerea dreptului de a comercializa produse în oricare din pieţele administrate de S.C. Pieţe S.A. Timişoara pe termen de un an. Primăria Municipiului Timişoara invită pe această cale toţi producătorii locali şi zonali să îşi expună spre comercializare produsele, pentru ca timişorenii să poată beneficia de legume, fructe și produse apicole proaspete, produse local”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Comentarii

comentarii