Acasă Actualitate La Timișoara se va dezbate pe tema clădirilor eficiente energetic

La Timișoara se va dezbate pe tema clădirilor eficiente energetic

DISTRIBUIȚI

Clădirile cu consum redus de energie vor fi subiectul evenimentului ”Săptămâna nZEB Timișoara 2023”, care are loc în Parcarea Modex din centrul Timișoarei. Zona  se transformă, în perioada 10-13 mai, pentru patru zile într-un centru de inovație și sustenabilitate.

Acțiunea este organizată de Primăria Municipiului Timișoara, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Asociația Portic, Clusterul pRO-nZEB și INCD URBAN-INCERC. Va fi un eveniment internațional dedicat clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB), eveniment înscris în agenda Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Pe parcursul celor patru zile, participanții vor avea ocazia să asiste la prezentări, ateliere de lucru, activități practice și demonstrative, precum și să efectueze vizite pe șantiere care evidențiază prezentul și viitorul clădirilor nZEB în România. Accesul vizitatorilor este gratuit, iar înregistrarea pentru activități specifice este disponibilă pe pagina evenimentului. https://portic.eu/site/nzeb-roadshow-timisoara/.

În cadrul proiectului ”The nZEB Roadshow”, finanțat prin programul HORIZON 2020 al Uniunii Europene, Municipiul Timișoara se alătură orașelor București, Brașov, Iași și Cluj-Napoca, în promovarea eficienței energetice și a bunelor practici în materie de clădiri nZEB (nearly zero energy building).

Comentarii

comentarii