Acasă Actualitate La tribunalul Arad se poate produce, în orice moment, o tragedie

La tribunalul Arad se poate produce, în orice moment, o tragedie

DISTRIBUIȚI

5.000 de euro aruncaţi pe fereastră
În urmă cu aproximativ doi ani, toate instanţele judecătoreşti din ţară au fost dotate cu porţi detectoare de metale, pentru ca persoanele rău intenţionate să nu poată pătrunde în aceste locuri. Aceste detectoare au fost primite prin Ministerul Justiţiei, care, la rândul lui, a câştigat un proiect european pentru acest lucru. Porţile achiziţionate din bani europeni nu au fost ieftine, preţul acestora fiind de aproximativ 5.000 de euro. Cu toate acestea, nu toate instanţele judcătoreşti din ţară folosesc aceste măsuri suplimentare de siguranţă.

La Arad, poarta detector de metale este doar de decor 

În Arad, porţile detector de metale sunt folosite doar în cazuri speciale. Cel puţin asta susţine purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, care spune că jandarmii folosesc această poartă doar în momentul în care li se pare că o persoană este dubioasă. „Poarta noastră detectoare de metale, de la parterul instituţiei, este funcţională, însă aceasta se foloseşte doar în cazul în care unele persoane sunt suspecte. Aici mă refer la persoanele care au bagaje voluminoase. Nu putem controla toate persoanele care intră în această instituţie, pentru că ar însemna să ne blocăm activitatea, dat fiind faptul că zilnic intră sute de persoane. Oricum, jandarmii au şi detectoare de metal manuale, iar acestea sunt folosite”, spune Diana Dărăban. Dacă ar fi să ne luăm după spusele acestei distinse doamne, ar însemna ca infractorii sau cei care vor să comită vreun atentat să fie nişte oameni atât de proşti încât să intre în Judecătoria Arad cu bagaje voluminoase, pentru a fi controlaţi la intrare de oamenii legii. Cei care vor să facă astfel de fapte sunt, în general, persoane care au o anumită prestanţă şi nicidecum persoane care sunt bătătoare la ochi.

La Arad sunt verificate doar persoanele suspecte

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Florin Zapodean, întăreşte spusele purtătorului de cuvânt al Tribunalului Arad. Acesta susţine că cei care evită să dea nas în nas cu oamenii legii sunt luaţi la puricat de către aceştia. „Detectorul cu raze  X, la care faceţi referire, este folosit de către jandarmi în situaţiile în care există suspiciuni cu privire la unele personae că posedă arme, muniţii şi alte materiale periculoase sau au asupra lor bagaje voluminoase. De asemenea, mai sunt verificate persoanele suspecte sau, care, prin comportamentul lor, vor să evite cu orice preţ contactul cu jandarmii aflaţi în serviciu. Precizez faptul că, în conformitate cu programul instituţiei la care faceţi referire, în zilele lucrătoare, publicul are accesul liber.

La Timişoara, poarta detector de metale este folosită în fiecare zi

În Timişoara, nici o persoană nu poate intra în  Palatul Dicasterial fără a trece mai întâi prin poarta detector. Asta în condiţiile în care în acest palat din Timişoara este de cel puţin două ori mai mare decât cel de la Arad şi are mult mai multe săli de judecată. Culmea este că la Timişoara intră zilnic de cel puţin patru ori mai mulţi oameni decât la Arad. Cu toate acestea, jandarmii din Timişoara ştiu să îşi facă treaba cu profesionalism şi nu lasă nici o persoană să intre până nu trece prin acest filtru, iar acest lucru nu blochează activitatea în instituţie.

Comentarii

comentarii