Acasă Sport La UVT s-a dat startul în Turul României 2021 – cea mai...

La UVT s-a dat startul în Turul României 2021 – cea mai importantă cursă ciclistă anuală

DISTRIBUIȚI

La Universitatea de Vest din Timișoara, pentru al doilea an consecutiv, s-a dat startul în Turul României – cea mai importantă cursă ciclistă anuală. Universitatea de Vest din Timișoara este onorată să găzduiască, pentru al doilea an consecutiv, startul celei mai importante curse cicliste anuale, Turul României 2021.

Luni, în perimetrul parcării centrale a UVT, a fost organizată prezentarea celor 15 echipe internaționale, provenind din 10 țări, înscrise în această ediție a Turului României. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Federației Române de Ciclism și ai partenerilor săi, Guvernul României, Ministerul Tineretului și Sportului și Auchan România.

Din partea partenerilor locali, cei care se asigură de buna organizare a Startului acestei ediții, au participat rectorul UVT,  prof. univ.d. Marilen Gabriel Pirtea, alături de Președintele Consiliul Județean Timiș, domnul Alin Nica, și de Viceprimarul Municipiului Timișoara, domnul Cosmin Tabără.

În deschiderea evenimentului a fost organizată Cursa Copiilor, tot în locația parcării centrale a UVT, la care au participat peste 150 de copii cu vârste între 3 și 14 ani. Spre deosebire de cicliștii profesioniști din concurs, copiii participă la competiții pentru că li se pare ceva distractiv. Avem convingerea că, în acest fel, copiilor li se dezvoltă, în timp, spiritul de fair-play și pasiunea pentru o viața sportivă.

Prima zi a Turului României, marți, 31 august, este dedicată cursei Prolog, desfășurată în Timișoara. Nimic nu poate atrage mai mult publicul decât o „defilare” a fiecărui sportiv pe străzile orașului. În acest caz, totul se întâmplă în contratimpul circuitului de 4 km, din centrul Timișoarei. Pentru cicliști, să poți pedala pe un circuit central, încurajat de sute de spectatori, este un boost moral enorm înaintea celor 5 etape dificile. Programul etapei Prolog cuprinde Startul Prologului (ora 18:00), Finish-ul Prologului (ora 20:00) și Ceremonia de premiere (ora 20:20), toate organizate în Parcarea Universității de Vest din Timișoara. Întregul program al competiției din Turul României 2021 poate fi consultat pe pagina web turulromaniei.ro.

În evenimentul de prezentare a echipelor participante la Turul României 2021, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, a subliniat: „Ne bucurăm să fim parte a unui eveniment sportiv de talie internațională și să contribuim la promovarea României pe harta ciclismului internațional, alături de Federația Română de Ciclism și de partenerii săi: Guvernul României, Ministerul Tineretului și Sportului și Auchan România.  Universitatea noastră nu poate sta departe de sport, în general, și de aceea, prin Clubul Sportiv Universitar din UVT, în care funcționează 9 secții sportive, susținem sportul de masă și sportul de performanță. UVT este cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, în care vocația sportivă este prețuită și stimulată. Tocmai de aceea, această universitate de renume susține cu bucurie o echipă de ciclism, UVT – Devron West Cycling Team, cu care ne mândrim și care a obținut, în acest an, nu mai puțin de cinci titluri de campioni naționali, în campionatele României și Republicii Moldova. Chiar dacă în această ediție a Turului României nu putem participa fizic, culorile țării noastre sunt purtate de studentul și sportivul nostru Iustin Văidian, alături de lotul Național de Ciclism al României. Suntem mândri că această competiție prestigioasă în plan internațional debutează, al doilea an consecutiv, de la Timișoara, de la UVT, o universitate în care fiecare student poate să-și găsească cea mai bună versiune a sa, prin ambiție, implicare, creativitate și pasiune. Mult succes tuturor echipelor și lanț întins în Mica Buclă 2021!”.

Comentarii

comentarii