Proiectul este considerat unicat. Este un parteneriat pilot cu USV.
Rectorul Cosmin Popescu a explicat că acesta este un model de parteneriat cu TUV Austria pentru universitatea internațională care este USV Timișoara, aflată la 80 de ani de la înființare, prin decret regal semnat de majestatea sa regele Mihai I al României.
“Avem studenți care studiază la universitatea noastră din 47 de țări din Europa, Africa, Asia, Statele Unite și Australia. Acest trend al internaționalizării și cercetării reprezintă baza de dezvoltare a unei universități. Noi am spus „da” parteneriatul pe zona de cercetare, și formare profesională și educație cu TUV Austria bazat pe un istoric solid un background axat pe preocupările de business și pe zona civică. Sunt domenii suprapuse cu specializare licență, master și doctorat. Acest parteneriat cu TUV Austria este o plus valoare pentru mediu socio-economic. Este un model în ceea ce privește parteneriatele din zona de business care vin să susțină tinerii educația și cercetarea.
Mă bucur că suntem împreună la această masă și la acest eveniment deosebit nu numai pentru universitate, ci și pentru zona de business. Mulțumesc colegilor mei care s-au implicat în acest parteneriat, în frunte cu profesor universitar doctor Adina Horablaga”.
De ce TUV Austria a ales prestigioasa USV Timișoara?
George Gheorghiu, TUV România, a declarat:
“Am ales Universitatea de Științele Vieții pentru acest parteneriat unic, pilot, datorită deschiderii și potențialului extraordinar pe care îl oferă această colaborare cu USV de prestigiu internațional și o organizație așa cum este TUV cu o prezență tot internațională cu o experiență de peste 150 de ani”.
TUV a deschis o rețea de laboratoare de analiză fizică chimice și microbiologice de produse alimentare și nealimentare în mai multe zone din România. Motivele pentru care companiile cât și persoanele fizice apelează la laboratoarele de analiză microbiologică sunt multiple de la confirmarea că produsul îndeplinește condițiile specifice organoleptice, până la identificarea unor factori de risc. Laboratoarele TUV acoperă toată gama de cerințe din sectorul agroalimentar.
Laboratorul înființat la USVT cuprinde un o zonă de recepție și de pregătire a probelor, o zonă de însămânțare a probelor pe mediul de cultură, o zonă de incubare și o zonă de sterilizare a deșeurilor.
Laboratoarele TUV pot face analize pe apă potabilă, apă de irigat, apă industrială apă uzată, apă pentru piscină. Analize de mediu: calitate sol, nămol, deșeuri, calitate aerului. Analize agroalimentare de origine animală, băuturi ambalaje. Analize produse petroliere: benzină, motorină GPL. Laboratoarele TUV face și analize de certificare ecologică. E vorba de produse vegetale neprocesate, produse neprocesate de origine animală, produse agricole procesate, produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca alimente, produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca hrana pentru animale.
Comentarii
comentarii