Acasă Sănătate Lămâia: 11 întrebuinţări mai puţin cunoscute

Lămâia: 11 întrebuinţări mai puţin cunoscute

636
DISTRIBUIȚI

lamai

Apreciată pentru aromă sa inconfundabilă, lămâia este folosită cu succes în bucătărie pentru salate, prăjituri, sosuri, ceaiuri sau limonade. Pe lângă acestea, poate avea mai multe întrebuinţări la care nu te-ai fi aşteptat.

Datorită proprietăţilor antiseptice şi antibacteriene, poate înlocui cu succes produsele de curăţare din comerţ.

Redă albul strălucitor al hainelor. Sucul de lămâie este la fel de eficient ca înălbitorul de rufe. Pune suc de lămâie în maşina de spălat pentru ca hainele tale să fie albe şi cu un parfum plăcut.

Curată oglinzile şi geamurile. Pentru a curată oglinzile şi geamurile, amestecă suc de lămâie cu apă, iar soluţia obţinută pune-o într-un pulverizator. Înlocuieşte cu succes produsele de curăţenie din comerţ. Va mirosi mult mai bine în casă.

Previne oxidarea fructelor. Pentru a nu se oxida, stropeşte fructele cu suc de lămâie. Atunci când prepari guacamole, adaugă puţină zeamă de lămâie peste avocado, pentru a nu se înnegri.

Vindecă acneea. Poate nu ştiaţi, dar lămâia este folosită şi pentru a scapa de coşuri. Pune pe o dischetă demachiată suc de lămâie şi şterge cu grijă tenul. Vei fi cu siguranţă încântată de rezultate. Se mai pot întrebuinţa şi pentru a preveni formarea ridurilor. Se prepară o mască facială cu albuş de ou şi zeamă de lămâie. Se şterge tenul cu lichidul rezultat, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Stimulează metabolismul. Lămâia îmbunătăţeşte digestia şi stimulează metabolsimul să ardă grăsimile. Acidul citric stimulează funcţionarea ficatului şi intervine în procesele de remineralizare a organismului.

Îndepărtează urmele şi murdăria. Pentru ca robinetele din baie şi bucătărie să fie curate şi lucioase, aplică pe burete suc de lămâie şi şterge-le apoi cu o lavetă.

Dezinfectează tocătorul. Datorită proprietăţilor antibacteriene, lămâia este eficientă pentru a curata tocătorul. Freacă suprafaţa acestuia cu o jumătate de lămâie şi lasă să acţioneze câteva secunde.

Îndepărtează mirosurile neplăcute din frigider. Pentru ca mirosul neplăcut să dispară, pune pe un burete curat zeamă de lămâie şi spală rafturile frigiderului.

Împrospătează aerul din casă. Pentru a împrospăta aerul din casă, fierbe lămâia şi pune-o într-un bol în cameră. Aceasta acţionează ca un odorizant.

Albeşte dinţii. Gargara cu suc de lămâie albeşte dinţii şi întăreşte gingiile. Totodată, datorită proprietăţilor antibacteriene, previne stomatitele şi alte afecţiuni ale gurii.

Desfundă ţevile. Pentru a scapa de mirosul neplăcut venit pe ţeava de scurgere de la chiuveta din bucătărie sau baie, foloseşte o soluţie formată din apă călduţă şi zeamă de la 3 lămâi.

Sursa: alegesanatos.ro

Comentarii

comentarii