Acasă Politica Lămuriri din partea Prefectului judeţului Arad în cazul viceprimarului din Păuliş

Lămuriri din partea Prefectului judeţului Arad în cazul viceprimarului din Păuliş

964
DISTRIBUIȚI

Florentina Horgea, prefectul județului Arad a clarificat problema ocupării funcției de viceprimar la Păuliș. „Instituția Prefectului a acționat în deplină legalitate, conform atribuțiilor conferite de lege. Suntem o instituție transparentă, deschisă comunicării cu reprezentanții altor instituții publice și de aceea i-aș ruga pe conducătorii acestora care au nelămuriri să ne contacteze înainte de a se pronunța public pentru a le explica pașii procedurali urmați în cazurile ce prezintă interes pentru domniile lor. Întotdeauna vom urmări ca legea să fie respectată în actele emise de administrațiile locale, indiferent de interesele politice existente care pe noi nu ne privesc”, a declarat Florentina Horgea. Prefectul județului Arad a explicat că la cererea Partidului România Unită (adresa nr. 595/28.06.2017) s-a emis Ordinul Prefectului cu numărul 482/2017 privind încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al lui Viorel Petruța, în acelaşi timp şi viceprimar al comunei Păuliş. În data de 28.07.2017, Viorel Petruţa a atacat la Tribunalul Arad decizia Prefecturii. Dosarul 4911/108/2017 a ajuns pe masa magistraţilor arădeni.

În 24.08.2017, Consiliul local Păuliș a aprobat alegerea unui nou viceprimar. Prin Hotărârea nr. 75 din 24.08.2017 a fost ales  Florin Gheorghe Sari. Însă, în urma efectuării controlului de legalitate, s-a constatat că nu a existat cvorumul necesar pentru adoptarea acestei hotărâri şi a fost atacată la instanța de contencios administrativ. Conform legislaţiei în vigoare, hotărârea fiind atacată în contencios administrativ, este suspendată de drept.

În data de 7.09.2017, în Dosarul nr. 4911/108/2017, instanța a admis cererea de suspendare a executării OP nr. 482/2017, formulată de Viorel Petruţa și a dispus suspendarea executării ordinului până la soluționarea definitivă a acțiunii pentru anularea acestuia. Sentința nu a fost comunicată încă Prefecturii.

Comentarii

comentarii