Acasă Actualitate Lansarea cărții ”Războiul din Ucraina”, vineri, la Voiteg și sâmbătă, la Timișoara

Lansarea cărții ”Războiul din Ucraina”, vineri, la Voiteg și sâmbătă, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vineri, 30 septembrie, Asociația pentru Cultură și Tradiție „ASOCULT” și Editura Rao organizează evenimentul de lansare al celui de-al doilea volum al cărții „Războiul din Ucraina”. Vorbim de o colecție de texte scrise de opt autori, înainte și de-a lungul conflictului militar din țara vecină. Autorii acest texte sunt: Iosefina Pascal, Cozmin Gușă, H.D. Hartmann, Adrian Severin, Marius Ghilezan, Andrei Gușă, Petru Romoșan și Sorin Roșca Stănescu.

Aceeași carte va fi lansată sâmbătă, 1 octombrie, la Timișoara, la ora 11.00, la sala de conferințe Medici`s Academica, pe blv. Circumvalațiunii nr. 8-10, etaj 1.

„Cartea Războiul din Ucraina este dovada scriptică a faptului că democrația este vie, dar reprezintă și un semnal de alarmă tras cu privire la pericolul intrării în «Epoca Post-Adevăr». Structurată pe zile, ca un veridic jurnal de război, cartea Războiul din Ucraina va așterne în fața ochilor dumneavoastră interpretări diferite ale întâmplărilor aflate și acum în desfășurare. Mai mult decât atât, Războiul din Ucraina este o «carte documentar» prin intermediul căreia cititorul va parcurge toate etapele premergătoare războiului la care asistăm astăzi și va primi răspunsuri multiple la întrebările cu privire la urmările resimțite atât de România, cât și de întregul Occident, din cauza relațiilor explosive dintre Rusia și lumea civilizată”, explica în prefața primului volum Iosefina Pascal.

La cele două evenimente vor participa Sorin Roșca Stănescu, Marius Ghilezan, Iosefina Pascal, Andrei Gușă și Adrian Severin. Moderator va fi Cozmin Gușă. În cadrul acestuia, Adrian Severin va susține și conferința „Timp și contratimp în istoria României. Când vechea ordine a murit și noua ordine nu s-a născut, ce are de făcut România?”. De asemenea, vor susține un concert vocal instrumental Daiana, Cătălin și David Vinars și Iulian Ioan Iosip.

Comentarii

comentarii