Acasă Administraţie Lărgirea la şase benzi rutiere care fac legătura între Timişoara şi Moşniţa,...

Lărgirea la şase benzi rutiere care fac legătura între Timişoara şi Moşniţa, la primul pas

750
DISTRIBUIȚI

Primul pas pentru lărgirea unei legături rutiere între Timişoara şi Moşniţa Nouă a fost aprobat de consilierii locali timişoreni, care şi-au dat acordul pentru studiul de fezabilitate care vizează obiectivul de investiţie “Modernizare şi extindere Calea Buziaşului”.

Lucrările se vor axa pe extinderea la şase benzi a drumului dinspre Moşniţa Nouă, de la sensul giratoriu de la AEM până la racordul cu viitoarea centură care este în lucru.

“Este o idee nouă, analizând traficul viitor, după ce se va da în folosinţă şi centura care este în curs de construcţie. Am ajuns la concluzia că acolo se impune să avem şase benzi, câte trei pe sens”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Dacă nu se va face extinderea, actuala infrastructură rutieră nu va face faţă nici la descărcarea traficului care se va concentra de pe artere foarte importante în giraţia AEM şi nici să fie preluat traficul care vine de pe centură spre oraş, până la giraţia AEM, unde se produce o distribuire pe Liviu Rebreanu pe Mareşal Prezan, care va fi lărgită la patru benzi, respectiv pe str. Stan Vidrighin – a explicat edilul. Modernizarea include şi construirea de trotuare şi piste velo.

Valoarea totală a proiectului de lărgire a Căii Buziaşului este de peste 30 de milioane de lei cu TVA, finanţarea venind de la bugetul local.

Comentarii

comentarii