Acasă Actualitate Laszlo Tokes: Timișoara a trecut printr-o dezvoltare enorm de mare, dar încă...

Laszlo Tokes: Timișoara a trecut printr-o dezvoltare enorm de mare, dar încă îi lipsește schimbarea în psihicul societății și al oamenilor de rând

791
DISTRIBUIȚI

În 2019, când se împlinesc 30 de ani de la Revoluție, Laszlo Tokes, aflat în Timișoara, s-a referit la perioada care a trecut de atunci… de când în fața bisericii reformate din Piața Maria s-au adunat enoriașii pentru a se pune pavăză între pastorul de atunci Tokeș și cei care-l persecutau.

Timișoara a trecut printr-o dezvoltare enorm de mare, dar cred că încă lipsește schimbarea în psihicul societății și al oamenilor de rând, pentru a ne induce într-o direcție greșită această dezvoltare crescută artificial dezumanizatoare. Idealurile de atunci, fără tranziție, au căzut pe partea cealaltă a calului, cu toții am căzut pe partea cealaltă a calului, influențele negative din Vest au intrat în noi, iar noi nu am reușit să dăm o finalitate acestei schimbări de regim pe care am pornit-o. Nu am fost în stare să devenim revoluționari adevărați și luptători pentru democratizarea, libertatea, eliberarea societății”, a spus europarlamentarul Laszlo Tokes.

Comentarii

comentarii