Acasă Actualitate Latifundiarul Puiu Minda, trădat de arhitectul șef din Primăria Giroc, Florin Roman,...

Latifundiarul Puiu Minda, trădat de arhitectul șef din Primăria Giroc, Florin Roman, la îndemnul procurorilor DNA Timișoara

DISTRIBUIȚI

Punerea sub acuzare a latifundiarului Puiu Minda – afaceristul care, in ultimii ani, a controlat toate tranzactiile cu terenuri de la marginea Timisoarei – a fost o operatiune pusa la punct de procurorii DNA, care l-au convins pe arhitectul sef din Primaria Giroc, milionarul Florin Roman, sa colaboreze pentru a-si mai usura situatia penala din dosarul de luare de mita.

Potrivit unor surse judiciare, citate de impactpress.ro, Puiu Minda a fost citat la DNA Timisoara, in 7 octombrie, in calitate de martor in dosarul de coruptie al arhitectului sef, insa la iesire avea calitatea de suspect intr-un dosar deschis pe numele sau. Cum s-a intamplat acest lucru?

Insotit de avocatul sau, Puiu Minda a venit la DNA si a negat orice acuzatie la adresa lui Roman. Nu i-a dat niciodata mita, nu a solicitat adeverinte false, nu a beneficiat de ajutorul sau pentru a tranzactiona terenuri, nu a beneficita de ajutorul sau pentru a construi blocuri. A semnat declaratia si a plecat, cu constiinta impacata ca si-a ajutat prietenul si ca nimic nu i se poate intampla.

Doar ca, pe holul DNA, a fost interceptat de doi politisti, care l-au anuntat ca are mandate de aducere intr-un dosar de dare de mita. L-au condus in biroul altui procuror, unde, spre socul sau imens, i s-a pus o inregistrare audio in care-i promitea arhitectului sef suma de 100.000 de euro pentru o adeverinta, in care sa se scrie negru pe alb ca un teren din extravilanul comunei ar fi, de fapt, din intravilan.

Nu i-a venit sa creada ca prietenul sau, omul cu care a castigat milioane de euro in ultimii ani, Florin Roman, l-a inregistrat pe ascuns si i-a facut un denunt penal, pentru a scapa cat mai usor din dosarul de coruptie.

Pe fondul uluielii, a fost anuntat ca este urmarit penal pentru dare de mita sub forma promisiuni si ca este plasat sub control judiciar o perioada de 30 de zile. Si-a luat avocatul, pe Ovidiu Sabou, si a parasit cladirea DNA.

Comentarii

comentarii