Acasă Actualitate Le caută locuri de muncă tinerilor muzicieni

Le caută locuri de muncă tinerilor muzicieni

DISTRIBUIȚI

La Timişoara se deschide, luni, un Centru de Consiliere şi Orientare Profesională în Carieră şi Educaţie, la Facultatea de Muzică
La început de carieră e mai greu, în orice domeniu. De aceea o mână de ajutor venită atunci când trebuie nu strică. Luni, 7 februarie 2011, ora 11, va fi inaugurat primul spaţiu amenajat în clădirea Facultăţii de Muzică din Timişoara (Piaţa Libertăţii nr. 1, etajul I, sala 27), destinat consilierii studenţilor şi absolvenţilor din domeniul muzical, ce îşi propune să schimbe percepţia negativă a tinerilor muzicieni, dar şi a publicului, referitoare la posibilităţile de inserţie pe piaţa muncii în acest domeniu de activitate. Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara şi Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 prin Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Direcţia Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane anunţă inaugurarea, în cadrul proiectului Observatorul Profesiilor Muzicale din România, a CENTRULUI DE CONSILIERE ŞI ORIENTARE PROFESIONALĂ ÎN CARIERĂ ŞI EDUCAŢIE – primul spaţiu destinat îndrumării studenţilor şi absolvenţilor din domeniul muzical în accesarea ofertelor pieţei muncii.
Centrul va oferi tinerilor muzicieni informaţii privind ofertele existente pe piaţa muncii
Pornind de la constatarea rezultată în urma chestionării unui eşantion reprezentativ de absolvenţi ai Facultăţilor de Muzică din ţară, conform căreia una dintre cauzele neocupării unui loc de muncă este direct legată de lipsa de pregătire a absolvenţilor în accesarea ofertelor de pe piaţa muncii, Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională în Carieră şi Educaţie prezintă realitatea din domeniul ocupaţional de profil, demonstrând avantajele instruirii în direcţia cercetării pieţei muncii, prin posibilitatea exploatării oportunităţilor de angajare existente. Centrul va oferi tinerilor muzicieni informaţii privind ofertele existente pe piaţa muncii, oferte de cursuri pentru absolvenţi, instrucţiuni privind completarea unor documente specifice (cereri, declaraţii, CV etc), va asigura accesul la site-urile specifice, principalii angajatori şi lista instituţiilor de profil, precum şi concursurile de angajare organizate de către acestea. Cel mai probabil, se va organiza, în luna aprilie, şi „Ziua porţilor deschise la Facultatea de Muzică”, precum şi un târg de job-uri.
“Centrul doreşte să fie un sprijin real pentru studenţii şi absolvenţii Facultăţii de Muzică din Timişoara”
“Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională în Carieră şi Educaţie doreşte să fie un sprijin real pentru studenţii şi absolvenţii Facultăţii de Muzică din Timişoara, astfel încât toţi cei implicaţi în acest domeniu de activitate să aibă în centrul nostru un sprijin, atât în relaţia cu instituţiile de profil, cât şi cu angajatorii. De asemenea, proiectul OPMR, în cadrul căruia a fost înfiinţat CCOPCE îşi propune atestarea competenţelor în domenii conexe celui muzical, precum şi introducerea în COR a unor meserii care se practică, dar pentru care nu sunt formulate în acest moment standardele ocupaţionale, pentru a lărgi sfera posibilităţilor de angajare a absolvenţilor facultăţilor de profil din ţară”, a declarat asist. univ. drd. Simona Daniela Negru, directorul CCOPCE. Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională în Carieră şi Educaţie este primul spaţiu din zona de Vest a ţării amenajat în scopul sprijinirii tinerilor în construirea unei cariere de succes în domeniul muzical. Sediul Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională este în clădirea Facultăţii de Muzică din Timişoara, Piaţa Libertăţii nr. 1, etajul I, sala 27. Programul de funcţionare al centrului este de luni până vineri între orele 10 – 16. Sala Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională în Carieră şi Educaţie are 10 locuri, dispune de o reţea de calculatoare conectate la Internet şi dotate cu programe software specifice, care oferă posibilitatea tinerilor muzicieni să înveţe toate etapele de parcurs în vederea abordării cu succes a unei oferte de muncă, de la întocmirea unui CV, la prezentarea la interviu.

 

Comentarii

comentarii