Acasă Economic Leasingul de personal deblochează angajările

Leasingul de personal deblochează angajările

498
DISTRIBUIȚI

ogdan Florea, directorul general al Trenkwalder SobisLeasingul de personal, pe perioade determinate de timp, poate contribui la reducerea ratei şomajului, oferind avantaje concrete atât angajatorilor cât şi angajaţilor.
Trenkwalder Sobis (www.trenkwalder.ro), una dintre cele mai mari companii de recrutare, selecţie şi plasare de personal, a înregistrat în primul trimestru o creştere de peste 100% a cererii de personal în sistem leasing din partea clienţilor săi, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, perspectiva pe următoarele două trimestre fiind de continuare a creşterii.
„Companiile au trecut prin examenul dur al pierderii de clienţi, al restructurărilor, al reducerii activităţii şi al costurilor, iar acum au devenit deosebit de atente cu cheltuielile operaţionale, care includ şi costurile cu forţa de muncă, mai ales în condiţiile incertitudinii generale legate de constanţa comenzilor de la beneficiari. Leasingul de personal vine să deblocheze piaţa muncii, oferind flexibilitate angajatorilor şi o nouă şansă angajaţilor”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis.
Aprilie este luna în care cererile de personal în leasing au crescut considerabil, în parte şi datorită obiceiurilor de consum ale populaţiei, care impun sezonalitatea activităţii multor companii. „Locurile de muncă sezoniere nu sunt însă numai cele cu care suntem obişnuiţi cu toţii (construcţii, agricultură) ci şi in retail şi producţie. Avem deja mai multe solicitări, printre care cea mai mare este de 50 persoane, pe o perioadă de trei luni, de la un client din domeniul producţiei de componente electronice. Estimez că vor urma şi altele în producţie şi retail în primul rând”, a precizat Bogdan Florea.
Şi pentru angajaţi, leasingul de personal prezintă avantaje certe, în special faptul că au acces mult mai uşor la potenţialul angajator. Atunci când vine vorba de angajat o persoană, compania riscă acum foarte greu o perioadă de probă, pentru că dacă angajatul nu se încadrează în parametrii de performanţă ai angajatorului, procesul de restructurare poate fi costisitor, ceea ce a frânat considerabil procesele de recrutare. Lucrurile se schimbă în cazul leasingului de personal pentru că angajând o persoană pe o perioadă determinată de şase luni, de exemplu, o companie poate evalua acea persoană fără a îşi pune problema cum va termina contractul de muncă. „Avem destul de multe cazuri în care angajaţi temporar au fost recrutaţi pe contracte pe perioade nedeterminate de către companiile pentru care au lucrat în sistem leasing”, a declarat directorul Trenkwalder Sobis.

Compania a încheiat 2009 cu un număr de 11 filiale locale, faţă de 5 la sfârşitul lui 2007, şi un număr de 52 consultanţi. Trenkwalder Sobis oferă servicii de consultanţă în domeniul HR, training şi cercetare de piaţă. Din portofoliul său fac parte: BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems,  Ambient, Leoni Wiring Systems, Siemens şi multe alte companii.
Trenkwalder Sobis România este una dintre cele mai mari companii de recrutare, selecţie şi plasare de personal, cu 11 filiale la nivel naţional şi venituri de 8,5 milioane euro, în 2009. Trenkwalder este prezentă în România din 2006 prin achiziţia companiei locale Sobis Consulting. Printre clienţii săi se numără  companii din domeniul producţiei auto, a componentelor electronice şi cel bancare, dar şi din alte verticale economice. Compania este condusă de Bogdan Florea, care deţine 15% din acţiuni, acţionarul majoritar fiind Trenkwalder Austria – una dintre cele mai mari firme de recrutare şi plasare de personal din Europa, cu venituri de peste 1 miliard de euro în 2008 şi prezenţă în 22 de ţări.

Comentarii

comentarii