Acasă Actualitate Lecție pentru Dominic Fritz: “E gravă atribuirea numelui de Absurdistan, României, în...

Lecție pentru Dominic Fritz: “E gravă atribuirea numelui de Absurdistan, României, în condițiile în care în absurdistanul local sunt ignorate valori tradiționale și locale…!”

DISTRIBUIȚI

O lectură de duminică! Prof. Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș, spune că, în urmă cu câteva zile, l-a auzit pe domnul primar Dominic Fritz spunând că locuiește în Absurdistan.

Prin urmare, Ionescu îi recomandă să lectureze cartea. Este excelentă pentru a înțelege că termenii trebuie folosiți cu atenție, nu de alta, dar pot apărea similitudini cu personaje locale.

Știți ce prezintă cartea?

“Mișa Borisovici Vainberg are 30 de ani și 150 de kilograme. Dar cea mai importantă cifră din viața lui este 1.238, locul ocupat de tatăl său, Boris, în topul bogătașilor ruși. Nu-i de mirare că orașul de pe Neva, cu toate bogățiile sale, este la picioarele lui. Însă Mișa ar schimba bucuros Sankt Petersburgul pe New York. Viza pentru Statele Unite rămâne însă un miraj, pentru că Boris Vainberg își rezolvă problemele în afaceri foarte simplu: eliminând, la propriu, concurența. Ca să fie primit din nou pe teritoriul american, cetățeanul Mișa va cumpăra o cetățenie belgiană, pe care o va obține (logic, nu?) în Absurdistan.”

E gravă atribuirea numelui de Absurdistan, României, în condițiile în care, în absurdistanul local sunt ignorate valori tradiționale și locale, fapt ce aduce deservicii promovării orașului, iar în același absurdistan local multiculturalitatea zonei este promovată de artiști aduși din alte absurdistanuri…! Cu bune, cu mai puțin bune, România și Timișoara nu fac parte din niciun Absurdistan, iar noi suntem mândri de tradițiile și istoria locului.  P.S.: ofer cartea domnului primar Dominic Fritz, cu rugămintea de a fi mai atent atunci când folosește termeni necunoscuți – scrie subprefectul Sorin Ionescu, pe facebook.

Comentarii

comentarii