Acasă Cultura „Legenda Casei H” – unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale are...

„Legenda Casei H” – unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale are loc la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Joi, 6 octombrie, ora 18:30 – la cinema Victoria, Universitatea de Vest din Timișoara și Casa de Cultură propun spre vizionare un documentar despre o locuinţă unicat în România: Legenda Casei H.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere publică organizată în cadrul BETA – bienala timișoreană de arhitectură: „Arhitectul – mod de întrebuințare”, discuție cu Șerban Sturdza, Radu Mihăilescu, Andrei Herczeg, Codruța Negrulescu, moderată de Adriana Babeți.

„Legenda Casei H” prezintă unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale din țara noastră. Documentarul face parte din seria „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, în care Adriana Babeti, alături de o echipă minunată (Cristian Văduva, Ovidiu Hrin, Alex Pascu, Silvia Hrin, Alex Condrache), explorează istoriile uitate, neștiute, dar impresionante, ale Timișoarei și îi aduce în atenția publicului pe unii dintre oamenii deosebiți ai locului.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „UVT dorește, prin proiectul „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, să celebreze frumusețea ascunsă a orașului nostru. Dezbaterea „Arhitectul – mod de întrebuințare” se anunță a fi o discuție efervescentă și necesară între personalități de prestigiu, pe care o așteptăm cu nerăbdare. ”

Echipa Harta Secretă pregătește timișorenilor și alte activități deosebite. Următoarele documentare tratează subiecte aparte, precum istoria cafelei și a cafenelelor în orașul de pe Bega sau istoria meseriilor pierdute. Pe lângă documentare, se vor organiza tururi ghidate, dezbateri și evenimente tematice.

Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara. Proiecția din această toamnă este realizată în contextul Beta 2022 – bienala timișoreană de arhitectură. Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, este finanțat de Primăria Municipiul Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Centrul de Proiecte.

Comentarii

comentarii