Acasă Cultura Legenda lui Făt-Frumos – la Bastion Timișoara! Vernisajul expoziției de fotografie artistică...

Legenda lui Făt-Frumos – la Bastion Timișoara! Vernisajul expoziției de fotografie artistică Stereotip

DISTRIBUIȚI

Vernisajul expoziției de fotografie artistică Stereotip I autori Oscar Iustin & Alice Miracle va avea loc, în 5 august, de la 18.30, la Centrul Multifuncțional Bastion al Consiliului Județean Timiș, de pe strada Hector nr. 4. Expoziția poate fi vizitată până în 19 august.

Iată cum este descrisă această superexpoziție de fotografie de către Petronela D. Solovastru: Câte măști atâtea oglinzi. Câte roluri de jucat, câte măști de purtat pe scena vieții până în momentul în care poți fi în sfârșit tu, cel adevărat, cel autentic, cel care-și asumă propria viață fără mască? Când ai curajul sa te redescoperi așa cum ești, să te iubești fără a te masca pentru a te accepta și a te face acceptat, viața va deveni atunci propria-ți scena, în care ești și actor și regizor. Stereotip este o expoziție care mai mult decât un manifest este despre povestea și drumul eroului și a eroinei care trăiește în tine.Ca dovadă una dintre lucrările stereotipului Luptătoarea a câștigat Medalia de Aur al Salonului 3rd International Exhibition of Photography PORTUGAL 2021.

Legenda lui Făt-Frumos din basmul romanesc “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” se transpune aici în povestea Fetei-Frumoase care-și caută propria desăvârșire pe drumul renunțării la tot ce este fals, cu fiecare mască recunoscută și fiecare oglindă spulberată, își găsește propria nemurire regăsindu-se pe ea însuși, cea autentică, cea adevărată, cea divină. Ea devine atunci propriul său erou, viața-i devine propria scenă în care alege sa fie totul pentru și prin ea însăși, o operă de artă, așa cum este Divina Feminină.

Vă invităm să descoperiți expoziția manifest ‘ STEREOTIP I Oscar Iustin & Alice Miracle”, un eveniment multi-cultural cu numeroase momente artistice, deschisă publicului pe perioada 5 – 19 august 2021 -este mesajul organizatorilor.

Vernisajul din data de 5 august 2021începelaora 18:30 și este organizat la Centrul Multifuncțional Bastion, str. Hector, nr.4. Evenimentul va avea loc în exterior, în fața sălii expoziționale, conform normelor de prevenție actuale.

”Vor putea fi admirate 26 de opere de fotografie artistică într-un stil baroc minimal, simbolistic și ancestral, pe pânză, centrat pe stereotipurile feminine în manifestare observabile în ziua de astăzi și pe arhetipurile universale, existente dincolo de spațiu și timp. Veți descoperi un artist fotograf și o artistă pictoriță care se joacă cu tehnici multiple și tot atâtea culori pentru a reda idei arhetipale care ating adevăruri fundamentale : Mama,Copilul, Luptătoarea, Fecioara, Femeia Sălbatică, Artista, Seducătoarea, Mistica, Regina sunt doar multiplele fațete ale Divinului Feminin care le îmbrățișează pe toate în același timp, simplu și complet”, susține Petronela D. Solovastru.

”Operele artistice ale lui Oscar Iustin și ale lui Alice Miracle sunt pocnirea din degetele Magicianului care vede dincolo de iluzia măștilor și a falsităților asumate din conveniență. Prin co-creația lor au reușit să aducă la lumină un adevăr fundamental, acela al frumuseții omului care trăiește coerent în corp, minte și spirit pentru că are curajul de a renunța la tot ce nu este autentic, construindu-și conștient propria desăvârșire -mai explică Petronela D. Solovastru.

Expoziția este organizată sub patronajul AAFR Asociației Artiștilor Fotografi din România, Oscar Iustin fiind un membru al asociației începând cu 2021. Pentru a facepuntea de legătură între mituri, arhetipuri și stereotipuri, Petronela D. Solovastru va
curatoria expoziția de la Timișoara, alături de Marcel Tolcea și Ciprian Dughir.

Evenimentul va fi moderat de Ruxandra Adam, iar invitații speciali ne vor delecta cu alte momente artistice spectaculoase inedite.
Text de Petronela D. Solovastru
Partenerii Expozitiei: Consiliul Judetean Timis, Asociatia Artistilor fotografi din Romania, Fotoclub Orizont Sibiu, Flight Festival, Spirit Cafe, Vivo Media, Qubtv, Orasul Timisoara, Front Advertising, Durugy Brigitta, Dorobantu Darius si Bright Brands.

Comentarii

comentarii