Acasă Actualitate Legendele Cetății – show interactiv de muzică istorică, dansuri vechi și teatru...

Legendele Cetății – show interactiv de muzică istorică, dansuri vechi și teatru medieval la Timișoara

575
DISTRIBUIȚI

peregrinizilecetatii

Peregrinii și Teatrul Portabil vă invită sâmbătă seara într-un loc încărcat de istorie, unde vor oferi un spectacol demn de curțile castelanilor de demult.

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 19.00, în amfiteatrul din Piața Sf. Gheorghe, Timişoara, menestrelii hoinari și trubadurii războinici, însoțiți de echipa completă a Școlii Barzilor, prezintă spectacolul ,,CANTICUM BELLATOR – LEGENDELE CETĂŢII ‘’ show interactiv de muzică istorică, dansuri vechi și teatru medieval. Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetății până în Piața Unirii din Timişoara, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă într-un show care va prefața concertul de muzică cultă din Domul Romano- Catolic, ce va începe de la ora 20,30, oferit tot în cadrul Zilelor Cetății.
Pentru menestrelii de la PEREGRINII, dar și pentru timișoreni, spectacolul de sâmbătă are o semnificație deosebită – Cel mai tânăr membru al trupei, Lucas Kohl a devenit recent, în urma participării la Olimpiada Națională,cel mai bun tânăr pianist din țară, iar în ziua spectacolului el va împlini 14 ani – vârsta la care, în vremurile de demult, un băiat devenea, conform obiceiurilor vechi, bărbat. Veniți să sărbătorim vechile tradiții, în stilul spectacolelor stradale de demult!
„Sâmbătă există șanse de ploaie, chiar de furtună. Cu atât mai bine! Ca și bătăliile medievale, spectacolele trebuie să aibă loc indiferent de vreme. Efectele speciale cu fulgere și tunete sunt binevenite, iar show-ul va continua. Seara de sâmbătă va fi memorabilă”, transmit cei care vor fi pe „scena” evenimentului.

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a municipiului Timișoara, Primăria Timișoara și Consiliul de Cartier Cetate.

Comentarii

comentarii