Acasă Sport Lei în Europa, mieluşei în Liga lui Mitică

Lei în Europa, mieluşei în Liga lui Mitică

DISTRIBUIȚI

F.C. Timişoara nu a prea rupt gura târgului în primle două etape ale noului sezon. Timişorenii nu au impresionat nici prin rezultate, dar nici printr-un joc extraordinar. Pentru F.C. Timişoara, debutul fiecărui sezon din ultimii ani s-a dovedit a fi destul de dificil. Cel puţin prin prisma rezultatelor obţinute.

Dacă în Europa, F.C. Timişoara a produs marea surpriză, prin eliminarea celor de la Şahtior Doneţk, în campionatul intern, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au acumulat doar patru puncte în primele două etape. Este vorba despre patru puncte obţinute cu greu. Primele trei puncte au fost câştigate în etapa de debut, în urma unei prestaţii execrabile a bănăţenilor, în faţa Gloriei Bistriţa, o echipă care, dacă era mai atentă, putea încheia jocul cu F.C. Timişoara la egalitate. A urmat prestaţia de la Iaşi, acolo unde F.C. Timişoara a întâlnit pe Poli Iaşi, o echipă cu grave probleme financiare, care nu a reuşit niciun transfer cât de cât interesant în această vară. Chiar dacă timişorenii au deschis scorul prin Parks, diferenţa de valoare dintre cele două loturi de jucători nu a fost deloc sesizabilă. Mai mult, în cea mai mare parte a jocului, moldovenii au condus ostilităţile, reuşind în cele din urmă să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj.
Din anul 2002 încoace, de când F.C. Timişoara a revenit în Liga I, o singură dată s-a întâmplat ca timişorenii să acumuleze punctajul maxim după primele două etape. Este vorba chiar despre sezonul 2002-2003, cel în care s-a produs revenirea după şase ani de ligi inferioare. Atunci, timişorenii, antrenaţi de Basarab Panduru, au legat prin două victorii primele două etape, „victime” fiind F.C.M. Bacău şi Steaua Bucureşti. Acel sezon a consemnat şi cea mai proastă clasare a bănăţenilor la final, aceştia participând la două jocuri de baraj, în faţa celor de la Gloria Buzău, pentru a supravieţui în Liga I. Sezonul 2004-2005, cel în care clubul timişorean a fost preluat de B.K.P., a consemnat şi cea mai proastă evoluţie a alb-violeţilor în primele două etape, jucătorii pregătiţi în acea perioadă de Ţiţi Dumitriu pierzând cu 1-2 şi 1-4 în faţa celor de la C.F.R. Cluj, respectiv F.C. Naţional. Ultimele patru sezoane au însemnat pentru F.C. Timişoara, în primele două etape, câte patru puncte acumulate.

2002-2003
F.C. Timişoara – F.C.M. Bacău 2-0
Steaua Bucureşti – F.C. Timişoara 0-1

2003-2004
Apulum Alba Iulia – F.C. Timişoara 0-0
F.C. Timişoara – Ceahlăul Piatra Neamţ 0-0

2004-2005
C.F.R. Cluj – F.C. Timişoara 2-1
F.C. Timişoara – Naţional Bucureşti 1-4

2005-2006
F.C. Timişoara – Poli Iaşi 3-0
F.C.M. Bacău – F.C. Timişoara 1-0

2006-2007
F.C. Timişoara – Steaua Bucureşti 0-0
F.C. Argeş Piteşti – F.C. Timişoara 0-2

2007-2008
F.C. Timişoara – Poli Iaşi 3-1
C.F.R. Cluj – F.C. Timişoara 2-2

2008-2009
F.C. Argeş Piteşti – F.C. Timişoara 1-1
F.C. Timişoara – Pandurii 3-0

2009-2010
F.C. Timişoara – Gloria Bistriţa 1-0
Poli Iaşi – F.C. Timişoara 1-1.

Comentarii

comentarii