Acasă Economic Leman Industrie – o companie care a învins criza din automotive ...

Leman Industrie – o companie care a învins criza din automotive – FOTO

600
DISTRIBUIȚI

În ultimii ani Timişoara a devenit polul companiilor ce activează în industria de automotive. După ce anul trecut această industrie a trecut printr-o perioadă dificilă, datorată scăderi la nivel mondial a comenzilor, de la începutul acestui an activitatea acestor companii a început să reintre în normal. Şi, ca la orice criză, doar cei mai puternici înving. Dintre companiile din Timişoara, Leman Industrie a fost una dintre cele care a învins criza şi se află în acest moment în plină dezvoltare.
Leman Industrie este o companie franceză specializată în producerea de sisteme complete mecatronic, ca de exemplu conectori industriali, carcase electro-mecanice şi contacte pentru claxoane, componente pentru industria electrică, pentru echipamente sportive şi componente pentru electrocasnice şi industria cosmetică. Domenii tehnologice de bază sunt injecţie, suprainjecţie, stanţare, ambutisare şi asamblare. Fabrica din Timişoara se adaugă celor 3 unităţi de producţie din Marignier – Franţa, Fouchana – Tunisia şi Changzhou – China.
{vsig}galerie/leman{/vsig} Leman Industrie are o tradiţie de 40 de ani, fiind înfiinţară în 1971 de Florent Bontaz. Afacerea a fost preluată din 1986 de fiul acestuia, Philippe Bontaz, dezvoltându-se de la un simplu atelier, cu 5 angajaţi, la o companie multinaţională cu sute de angajaţi şi 4 unităţi de producţie, pe trei continente. În România, Leman Industrie şi-a deschis fabrica în 2005, ajungând să aibă în prezent peste 150 de angajaţi cu înaltă calificare.
Principalii clienţi ai companiei sunt firmele din industria de automotive – Kiekert, Zollner, Arvin Meritor, Autoliv, Continental, TRW, Hella, Valeo, industria echipamentelor electrice şi electronice – Legrand, Hager şi industria echipamentelor pentru sport – Salomon. Unitatea de producţie de la Timişoara are un grad ridicat de calitate îndeplinind în întregime standardele ISO 9001, ISO 14001, ISO/TS 19949.

Comentarii

comentarii