Acasă Actualitate Lemonaid – Prezentul serviciilor de administrare a imobilelor construieşte viitorul

Lemonaid – Prezentul serviciilor de administrare a imobilelor construieşte viitorul

DISTRIBUIȚI

Firma care te scapă de stres, când închirierea unei locuinţe este un chin nejustificat, este Lemonaid, care pavează calea în managementul proprietăţii, de la Timişoara în toată ţara, fiind un domeniu tânăr în spaţiul românesc.

În prezent, piaţa de soluţii pentru gestionarea proprietăţilor este evaluată la 20 de milioane de euro, o cifră care … sună bine!

Gabriel Olteanu, property manager Lemonaid, explică ce implică serviciile de administrare a imobilelor (a clădirilor), un management foarte bine dezvoltat în America şi Europa Occidentală, dar mai puţin cunoscută la noi.

Deseori, spune Gabriel Olteanu, de această problemă se ocupă persoane fizice, dar “la negru”, iar serviciile de administrare şi veniturile din închirieri sunt cel mai adesea nefiscalizate. Sunt multe cazuri în care chiriaşii şi proprietarii imobilelor întâmpină lacune serioase în comunicare, care se pot solda cu pierderi financiare substanţiale de ambele părţi. Astfel de situaţii pot fi uşor evitate printr-un contract cu proceduri clar stabilite în care atât proprietarul, cât şi chiriaşul au nu doar drepturi, ci şi obligaţii pe care trebuie să le respecte.

“Ne gândim la clienţii noştri ca la nişte invitaţi la petrecerea pe care am organizat-o. Este misiunea noastră de zi cu zi de a îmbunătăţi fiecare aspect al experienţei clientului”, afirmă Jeff Bezos, CEO Amazon. Echipa de avocaţi ai companiei timişorene Lemonaid este convinsă că relaţiile interumane construiesc poduri către oameni.

Fondatorii Lemonaid propun soluţii sistematizate de management al proprietăţii, de care deţinătorii de imobile şi chiriaşii să beneficieze în mod armonios.

Dacă cineva nu are timp sau este plecat din ţară, poate avea încredere în experţii care au dezvoltat o serie de proceduri pentru ca beneficiarii să aibă griji minime.

Beneficiile pe care Lemonaid le oferă clienţilor sunt multiple: prevenirea posibilelor litigii ca urmare a riscurilor asociate relaţiilor contractuale necorespunzătoare; listarea profesională a proprietăţilor şi gestionarea vizionării cu chiriaşii; verificarea strictă a potenţialilor chiriaşi; punerea la dispoziţie a procesului verbal de predare a spaţiului, a contractelor şi a altor formulare care să ajute consolidarea relaţiei dintre proprietar şi chiriaş; mentenanța preventivă și corectivă a apartamentelor; lucrări de reparații și renovări; costuri zero la evacuarea rău-platnicilor.

Lemonaid pune valoare pe fiecare client în parte. Firma bănăţeană se ocupă de toţi paşii amintiţi, acţionând ca un mandatar al proprietarului în scopul dobândirii de venituri pasive pentru acesta. Pentru administrarea locuinţei trebuie achitat un comision care variază între 8 – 12% din chiria încasată efectiv de proprietar. Mai mult, nu trebuie plătit niciun comision în perioadele în care spaţiul nu este închiriat.

Serviciile oferite de Lemonaid se pretează unor proprietăţi rezidenţiale, apartamente, locuinţe unifamiliale, case înşiruite sau duplexuri. O dată pe an sau la jumătate de an, firma de property management verifică spaţiul dat spre închiriere pentru a evalua starea locuinţei, cât şi pentru remedierea defecţiunilor ivite, acolo unde este cazul.

Dacă ştii să investeşti corect, alături de partenerii potriviţi, orice afacere se multiplică. Povestea Lemonaid ia decizii eficiente, fără bătăi de cap pentru clienţi.

Comentarii

comentarii