Acasă Actualitate Liber la construcții ilegale în Timișoara?

Liber la construcții ilegale în Timișoara?

562
DISTRIBUIȚI

Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei atenționează că din data de 7 februarie 2020, ilegaliștii care au construit fără autorizație vor putea să obțină un certificat de atestare-adeverință, privind edificarea unei construcții (care le-ar permite și înscrierea în Cartea Funciară a imobilului).

Pentru a putea obține un astfel de certificat-adeverință, va fi necesară îndeplinirea unei serii de condiții – spune Ilie Sârbu, președintele asociației.

În primul rând construcția să fi fost făcută fără autorizație de construire. În al doilea rând, aplicarea unor sancțiuni nu mai este posibilă, din cauză că s-a împlinit termenul de prescripție;

De asemenea, dacă a fost făcută o expertiză tehnică cu privire la „respectarea cerințelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcții, inclusiv cu încadrarea în reglementările de urbanism aprobate, care să confirme situația actuală a construcțiilor și respectarea dispozițiilor în materie și a unei documentații cadastrale”.

În ultimul rând, prin expertiză s-a constatat respectarea condițiilor menționate la punctul precedent.

Această măsură nu pare a fi bună deloc, fiindcă este un mesaj clar că poți construi orice, chiar dacă nu ai autorizație!!

Chiar așa să fie!!!???

Comentarii

comentarii