Acasă Economic Liber la finanțare prin PNDR!

Liber la finanțare prin PNDR!

963
DISTRIBUIȚI

A fost aprobată în ședința de guvern hotărârea ce modifică și completează HG nr. 226 din 2015, privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Acest program este cofinanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și de la bugetul de stat, pentru a răspunde cerințelor specifice perioadei de tranziție 2021-2022.

Adoptarea acestui act normativ, în 5 august, face posibilă derularea demersurilor necesare lansării sesiunilor măsurilor din PNDR aferente perioadei de tranziție 2021-2022, măsuri a căror implementare este vizată de modificările din hotărârea adoptată.

Aprobarea prezentului act normativ permite derularea pașilor procedurali necesari lansării măsurilor, respectiv aprobarea ghidurilor solicitantului și procedurilor aferente.

Principalele modificări şi completări cuprinse în actul normativ vizează, printre altele, reglementarea depunerii proiectelor din cadrul apelurilor măsurilor aferente perioadei de tranziție precum și perioada maximă de implementare în conformitate cu prevederile privind eligibilitatea cheltuielilor, respectiv decembrie 2025.

Comentarii

comentarii