Acasă Cultura Liber pentru pace sau solidaritate cu victimele războiului, la Teatrul German de...

Liber pentru pace sau solidaritate cu victimele războiului, la Teatrul German de Stat Timișoara

DISTRIBUIȚI

Solidaritate cu victimele războiului! În sala Studio a Teatrului German de Stat Timișoara, va avea loc lectura scenică Liber pentru pace, vineri 31 martie, de la ora 19.00.

Având în vedere tragedia războiului, care afectează întreaga Europă cu mașinăria sa infernală de anihilare a oamenilor și a umanității, artiștii participanți doresc să ofere un moment de solidaritate cu victimele prin proiectul lor comun, abordând prin textele și spectacolele lor complexitatea temelor războiului, expulzării și anihilării.

În același timp, la baza proiectului se află căutarea amprentelor pe care artiștii le experimentează în domeniile lor de viață și de muncă. Realitățile din viața artiștilor din orașele gemene Karlsruhe și Timișoara se întâlnesc în lectura scenică, creând ceva nou. O parte a procesului de creație constă în investigarea mecanismelor culturale care, în anumite circumstanțe, s-ar putea condensa în narațiuni toxice, dintre care unul este naționalismul.

La eveniment vor participa Karin Bruder, cu un fragment din noul său roman „Weiße Jahre”, Ondine Dietz, care va citi din romanul „Si tacuissez, Scheherezade”, iar Lorette Cherascu și Henrike Bradiceanu Persem, membre ale cercului literar de limbă germană „Stafette” din Timișoara, vor citi fiecare din opera lor lirică. Actrița Ida Jarcsek-Gaza va citi fragmente din „Ungehaltene Reden ungehaltener Frauen” de Christine Brückner.

O lectură scenică prin amabilitatea editurii S. Fischer Verlage. Evenimentul se va desfășura în limba germană.
de: Forumul femeilor artiste din Karlsruhe (GEDOK) – Concept: Forumul femeilor artiste din Karlsruhe (GEDOK)
Parteneri: Forumul femeilor artiste din Karlsruhe (GEDOK), Cenaclul literar „Stafette” Timișoara, Teatrul German de Stat

 

 

 

Comentarii

comentarii