Acasă Actualitate Liberalii din consiliul județean cer reforma SMTT și eliminarea monopolului deciziei din...

Liberalii din consiliul județean cer reforma SMTT și eliminarea monopolului deciziei din mâna celor de la USR

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni liberali acuză că SMTT a ajuns să fie condusă de un grup restrâns de membri USR sau apropiați ai acestui partid. Monopolul creat nu ia doar decizii politice, ci afectează și viața a numeroși clienți ai transportului public, spun liberalii, care menționează refuzul SMTT de a primi CJT între membri ca un exemplu negativ.

”Liberalii din Timiș atrag atenția asupra riscului de monopolizare a deciziilor în ceea ce privește transportul public periurban și județean, iar monopolul nu se limitează la decizii politice, ci ajunge să afecteze mii de timișeni, elevi și angajați, care riscă să nu mai aibă cu ce să efectueze deplasările între Timișoara și alte localități. Un exemplu clar de monopolizare este chiar ignorarea solicitării administrației județene de a fi acceptată în ADI SMTT. CJ Timiș a făcut această solicitare acum mai bine de un an, dar aceasta a rămas fără răspuns, semn că se dorește menținerea unui sistem care să perpetueze ideea unui monopol politic, controlul total fiind la Timișoara, mai precis la pixul viceprimarului Ruben Lațcău, deși se plătesc contribuții financiare și de către celelalte localități din SMTT”, spun cei de la PNL.

Conform acestora, Primăria Timișoara a sabotat mai multe întâlniri de lucru realizate cu consilierii CJT.

”Chiar dacă au fost stabilite întâlniri de lucru între consilierii din CJ și cei de la SMTT, au fost cazuri când discuțiile au fost boicotate, din partea Primăriei Timișoara nefiind niciun reprezentant. Consilierii județeni liberali atrag atenția că prin refuzul ilegal, repetat și constant de a supune la vot solicitarea de aderare la asociație, solicitare votată în ianuarie 2022 în plenul județean, se blochează intenția administrației de a sprijini UAT-urile prin decontarea transportului pentru elevi”, mai transmite entitatea grupului liberalilor din consiliul județean.

Aleșii județeni liberali sprijună poziția primarului de la Ghiroda, care a cerut o reformă a SMTT.

”PNL Timiș îl susține pe primarul liberal din Ghiroda Ionuț Stănușoiu în demersurile sale și în solicitările adresate SMTT de adoptare a unui nou statut, unul care să fie actualizat cu nevoile planului de transport județean, și își exprimă speranța că decizia lui Lațcău de a sista transportul urban către Ghiroda nu are legătură cu faptul că în 29 iunie va fi prima înfățișare în instanță în procesul deschis de UAT Ghiroda pentru a contesta decizii ale SMTT. Intrarea în SMTT a CJ Timiș va însemna o împărțire onestă și echitabilă a deciziilor. Nu înțelegem reticența celor de la Timișoara de a extinde această asociație. Probabil nu doresc să își piardă influența în stabilirea traseelor de transport”, au transmis consilierii județeni ai PNL.

 

Comentarii

comentarii