Acasă Actualitate Liberalii îl acuză pe primarul din Cenei că i-a ameninţat şi îmbrâncit...

Liberalii îl acuză pe primarul din Cenei că i-a ameninţat şi îmbrâncit pe tinerii penelişti, de Ziua Copilului

233
DISTRIBUIȚI

Primarul din Cenei spune că acuzaţiile nu sunt adevărate şi că tinerii purtau însemne liberale
Tinerii liberali au avut o iniţiativă lăudabilă, de 1 Iunie, când au fost prin judeţ şi au dăruit copiilor dulciuri şi baloane, chiar de ziua lor – 1 Iunie. Însă, nu peste tot treaba a mers strună. Tinerii liberali spun că au fost împiedicaţi în acţiunea lor chiar de către primarul localităţii, Gabriel Ilaş – PDL.  “PNL Timiş, prin organizaţiile sale de tineret, studenţi, femei, a organizat diverse evenimente cu ocazia zilei de 1 Iunie, oferind cadouri şi alte mici bucurii copiilor, în sens simbolic, pentru a arăta preocuparea noastră pentru generaţia de mâine. Tot ce am făcut a fost la nivel simbolic. Din păcate, nu peste tot astfel de gesturi, care eu cred că ar trebui să fie apreciate, sunt tratate ca atare. Am avut surpriza să constatăm că un domn primar Gabriel Ilaş, din comuna Cenei, a creat dificultăţi tinerilor noştri, care au organizat în această comună un asemenea eveniment. Ei au fost ameninţaţi în fel şi chip, perturbaţi în acţiunea lor. Desigur că nu s-au lăsat intiimidaţi. PNL ca partid şi noi, peneliştii, ca oameni, nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi nici de PDL, nici de altcineva. Este regretabil că ajung primari oameni cu astfel de mentalităţi. În comuna Cenei, avem un nucleu de organizaţie de tineret excepţional, în care ne punem mari speranţe”, spune senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

“Colegii noştri nu au făcut propagandă electorală, nu au purtat însemne”
“S-au împărţit peste 2.000 de baloane, cadouri, dulciuri, în oraşe şi comune. Din păcate într-una dintre localităţi am avut nişte probleme. Organizaţia noastră de tineret s-a pregătit temeinic, în jur de două săptămâni. Au dorit să meargă la grădiniţia din comuan Cenei. Au fost îmbrânciţi, ameninţaţi. Episodul de la balul mascat de la căminul cultural – atunci primarul din Cenei a intervenit din nou. Colegii noştri nu au făcut propagandă electorală, nu au purtat însemne. Ulterior s-au făcut presiuni asupra unei educatoare din grădiniţa Cenei, dânsa este mătuşa unei colege de-a noastre, vicepreşedinte PNL Cenei. Dânsul este un tip foarte reclacitrant şi irascibil. Colegii noştri nu au făcut nimic nelalocul lui”, spune Liviu Cocean (foto), preşedintele Tineretului Naţional Liberal Timiş. “Tinerii noştri sunt foarte civilizaţi. Au fost avute în vedere toate aceste detalii. Nu am depus plângere, pentru că avem experienţa atâtor plângeri depuse în campaniile electorale, când lucrurile erau atât de evidente şi flagrante”, spune Nicolae Robu.

“Le-am spus că acţiunea lor e lăudabilă, dar puteau să o facă la modul corect. Adică să nu vină în tricouri galbene şi cu înscrisurile PNL pe ei.”
Primarul din Cenei, Gabriel Ilaş, care a fost penelist, la rândul lui, nu mai puţin de zece ani, spune că lucrurile nu stau aşa cum le prezintă liberalii. “Tot respectul pentru amândoi. Mi se părea normal să verifice la faţa locului. Totdeauna am dialogat cu oricine.Am fost acuzat că i-am îmbrâncit că i-am ameninţat pe tinerii liberali, ceea ce nu-i adevărat şi, în plus, totul s-a desfăşurat în public. Eu consider o provocare ceea ce au făcut ei. Le-am spus că acţiunea lor e lăudabilă, dar puteau să o facă la modul corect. Adică să nu vină în tricouri galbene şi cu înscrisurile PNL pe ei. Le-am spus că dacă n-aveau înscrisurile pe ei era totul în regulă, puteau să vină în tricouri galbene, dar fără înscrisuri cu PNL. Ei au avut tupeul ăsta, să spună că nu au fost în tricouri cu înscrisuri, dar au fost acolo părinţi, lume. Vă mai dau un detaliu: am avut o discuţie cu unul dintre părinţii tineretului liberal, am zis – dom’le… măcar dacă şi le întorceau pe dos. Într-adevăr, le-am spus pe un ton destul de ferm să aştepte afară, să se termine festivitatea şi atunci puteau premia copiii. Şi eu am fost invitat acolo. Le-am spus: nu politizaţi evenimentul, copiii ăştia nu au nici o treabă. Le-am spus să vină necostumaţi în tricourile şi înscrisurile partidului. Culoarea galbenă o poartă multă lume, nu-i nici o problemă. Cel mai rău îmi pare că nu am avut aparatul, să le fac o poză. E instituţie de învăţământ, nu trebuie politizată. Am fost zece ani membru în PNL, am plecat acum că aşa au fost treburile. Şi sufletul meu e liberal, dacă vreţi să ştiţi. Eu i-am atenţionat. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face…”, spune primarul din Cenei, Gabriel Ilaş.

Comentarii

comentarii