Acasă Politica Liberalii sunt supăraţi pentru că un consilier din Periam nu le este...

Liberalii sunt supăraţi pentru că un consilier din Periam nu le este validat

240
DISTRIBUIȚI

„PNL Timiş va ataca hotărârea de consiliu local prin care consilierul nu este validat în contencios-administrativ şi analizăm dacă avem suficient temei pentru a o acţiona în instanţă pe doamna primăriţă, pentru abuz în funcţie”, spune Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş PNL este tare supărat pentru că nu i s-a validat un consilier la Periam. În respectiva localitate sunt 7 consilieri PDL, 4 PNL, 1 PSD şi 1 PNŢCD. Acum vor să-şi schimbe un consilier PNL cu un altul. Dar nu pot… „La Periam este primar o doamnă care nu înţelege sub nici o formă ce înseamnă democraţia şi să fii primar într-o ţară democratică. Ultima ispravă este că această primăriţă refuză să valideze un consilier local al PNL. PNL Timiş va ataca hotărârea de consiliu local prin care consilierul nu este validat în contencios-administrativ şi analizăm dacă avem suficient temei pentru a o acţiona în instanţă pe doamna primăriţă, pentru abuz în funcţie. Am fost informaţi că acel consilier care trebuie să intre acolo nu a fost validat fără nici un motiv, nu e de decât un vot procedural”, a spus preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. „Acel consilier şi-a dat demisia. Nu a mai vrut să fie consilier”, spune Robu.

„Eu nu am nici o problemă cu cel pe care vor să-l pună ei consilier”

Primarul Rodica Boancăş (PD-L) spune că la mijloc este o problemă ce trebuie tranşată în justiţie. „Mă amuză ce zice domnul Robu. În primul rând, nu primarul validează un consilier local, în al doilea rând, nu s-a emis o hotărâre pe care să o atace. Este jenant pentru poziţia domnului Robu să afirme aşa ceva. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi, dar sigla noului consilier, ce reprezintă sigla alianţei, nu coincidea cu cea pe care a fost ales fostul consilier. Preşedintele de şedinţă a făcut o cerere la tribunal, să se vadă care este sigla adevărată. Eu nu am nici o problemă cu cel pe care vor să-l pună ei consilier”, spune Rodica Boancăş, primarul PD-L de Periam.

Acuzaţii…

Pe numele Rodicăi Boancăş au fost formulate mai multe acuzaţii. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în luna iunie 2007, Boancăş Rodica, în calitate de primar al comunei Periam, i-a determinat pe coinculpaţii Rusan Vintilă şi Hojda Samson, la acea vreme consilieri locali, să folosească şi să prezinte, în cadrul procedurilor A.P.I.A. privind acordarea de plăţi directe pe suprafaţă pe anul 2007, documente în care au consemnat date false, inexacte, în sensul că deţin şi utilizează păşunea comunei Periam, în suprafaţă de 199,84 ha. Aceste demersuri au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile pentru agricultură, în sumă totală de 30.950 lei. În vederea obţinerii sumelor nerambursabile, inculpata Boancăş Rodica a falsificat două contracte de întreţinere a păşunii, încheiate cu Hojda Samson, pentru suprafaţa de 131,92 ha şi cu Rusan Vintilă, pentru suprafaţa de 67,92 ha, în sensul că a consemnat date nereale privind întreţinerea păşunii

 
 
 

Comentarii

comentarii