Acasă Actualitate Liceul “David Voniga” din Giroc – locul I la etapa națională a...

Liceul “David Voniga” din Giroc – locul I la etapa națională a concursului “Mesajul Meu Antidrog”

DISTRIBUIȚI

În cadrul acțiunii de la Giroc Timiș, a avut loc un moment surpriză: înmânarea unei diplome, de către Vasile Gavrielescu – comisar șef de politie din cadrul Agenției Nationale Antidrog, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș!

Cui? Unor elevi de la Liceul David Voniga, mai exact elevilor din clasa a XI-a! Liceul Teoretic “David Voniga” din Giroc, prin acești elevi, a câștigat locul I la etapa națională a concursului național “Mesajul Meu Antidrog”, subsecțiunea “film de scurt metraj – liceu”, concurs organizat de Agenția Natională Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne! Ce frumos!

Filmul întregii acțiuni

https://www.facebook.com/NascutpentruSport/videos/660593598960110

Cea de-a III-a ediție a acțiunii “Azi sunt profu’ tău de sport!” – acțiunea prin care distribuim, gratuit, elevilor timișeni, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3, a avut astăzi loc! Unde? În comuna Giroc, mai exact la Liceul Teoretic David Voniga din localitate! Invitați speciali? Mihaela Pascu – director la Liceul Teoretic David Voniga, Dan Vârtosu – primar interimar Comuna Giroc, Robert Frușa – director CSC Ghiroda-Chișoda, Maria Olaru – campioană olimpică la gimnastică artistică, Marina Bituleanu – vicecampioană mondială la kaiac și Adriana Paraschiv – campioana mondiala la canotaj sală, la Jocurile Mondiale ale polițiștilor și pompierilor, Luca Preda – campion mondial la Karate, Nicoleta Mariana Husar (antrenor tenis de masă), Oana Staicu (antrenor atletism), Zamfir Moldovan (antrenor șah). La acțiune au fost prezenți și Gabriel Hafia Ababei – președinte Club Sportiv Giroc-Chișoda, Nicolae Petchescu – directorul adjunct al Liceul Teoretic David Voniga, dar și Eli Popa Voicu owner Sweet&Pink by Eli.

La acțiune au participat câteva sute de elevi!

În cadrul acțiunii au avut loc mai multe demonstrații sportive, cum ar fi demonstrații de atletism, karate și tenis de masă.

Demonstrația de atletism a fost susținută de sportivii legitimați la clubul acestei comune – Victor Roman (vicecampion european la copii), Deea Ioanovici (dublă campioană națională la marș), Luca Ciocoiu (campion național la aruncarea suliței), Raluca Letai (dublă campioană națională la disc, Alessia Pop (vicecampioană în proba de 3000m marș), Alexandra Barna (locul 5 la Camionatulul European de Atletism), Natalia Gavrilovic (locul 9 la Campionatul European de Atletism, o atletă foarte ambițioasă, determinate, cu numeroase rezultate pe plan regional și național), Adina Lăpușcă (campioană națională cu echipa în proba de 2 marș), Sara Țîștea (o mică atletă care domină probele pe distanțe lungi în județul Timiș și în concursurile naționale – născută în 2012), Maya Țîștea Maya (cea mai mică atletă a clubului și cea mai ambițioasă – născută în 2014).

Demonstrația de karate a fost susținută de sportivii: Alexandra Drucioc (locul 1 kata & Locul 1 kumite feminin la Campionatul National SKIF 2021, locul 2 kata feminin- Campionatul National SKIF 2022, locul 4 kata feminin U12 – Campionatul European SKIF 2022, ce a avut loc în Olanda), Nicolas Modi (locul 2 – Youth League Limassol 2021, locul 2 – Youth League Porec 2021, locul 2 – Youth League Istanbul 2021, locul 3 – Youth League Venetia 2021, locul 1 – Youth League Limassol 2022- Locul 1, locul 3 – Campionatul European Wkf Praga 2022, locul 1 – Youth League Porec 2022, locul 1 – Campionatul European Skif Olanda 2022 și actualmente numărul 1 mondial în WKF World Ranking – Kata Cadeți masculin, de 12 luni consecutiv!) și Luca Preda (anul acesta Luca a terminat junioratul pe prima poziție în clasamentul general, iar tot în acest an, în Olanda, el își demonstrează din nou valoarea și câștigă titlu de Campion European la Kata U21 – O asemenea victorie a avut loc sub privirile admiratoare ale marilor Maeștri Manabu Murakami și Nobuaki Kanazawa).

Demonstrația de tenis de masă a fost susținută de sportivii antrenați de Nicoleta Mariana Husar (antrenor ce a a adus în Dumbrăvița nu mai puțin de 4 titluri naționale la tenis de masă), sportivi legitimați la CSC Dumbrăvița – Răzvan Popescu și Alexandru Dehelean (la proba pe echipe amândoi sunt locul 6 pe țară, împreuna cu colegul lor Nistor Lucas, la proba individuală Răzvan este pe locul 7 la categoria copii 8-10 ani, iar Alexandru Dehelean locul 27, după primul an de participare în competiții, din 115 de sportivi înscriși la această categorie de vârstă, la nivel național). La demonstrația de tenis de masă au participat și invitații speciali – Dan Vârtosu & Maria Olaru!

O mare surpriză a fost să observăm că foarte mulți dintre elevii acestui liceu prezenți la acțiune ca spectator au venit cu medalii la gât, la rândul lor fiind copii sportivi de performanță.

Caravana Educației în județul Timiș ediția a IV-a este parte a proiectului național Revista Născut pentru Sport, proiect inițiat, în urmă cu 11 ani, de Asociația Junior SPORT, pentru care Ministerul Educației este partener oficial național. În cazul Caravanei Educației în județul Timiș, Inspectoratul Scolar Judetean Timis este, încă de la prima ediție din 2019, partener oficial local. Caravana Educației în județul Timiș ediția a IV-a este un proiect cuprins și promovat în programul “TIMIȘOARA CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII” – Timișoara 2023.

În ce constă Caravana Educației în județul Timiș – ediția a IV-a? În editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3 și în distribuția acesteia în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, de către marii sportivi și antrenori timișeni promovați în acest număr de revistă, în cadrul a 12 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. Toate edițiile acestei acțiuni sunt desfășurate sub egida Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și sunt organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distribuție parteneră a Asociației Junior Sport.

Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3 a fost tipărită în 5000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Judeţean Timiş, prin Centrul de Cultură și Artă Timiș (parteneri principali); Primăriile Buziaș, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); CS Politehnica Timișoara, CS UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon Timișoara, Herbalife Nutrition, World Class Romania (sponsori principali), ICE DYP, Hotel SPA & ICE Resort, Padel Center, CS Ripensia, Women Rally, Sweet&Pink by Eli (sponsori).

În debutul celor 12 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, pe 6 octombrie, la Manej Timișoara, a avut loc… „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN, un regal al mai multor discipline sportive… printre căluți! Acest eveniment a fost inițiat de Asociația Junior SPORT și organizat în parteneriat cu Manejul Hergheliei Izvin. Practic, în baza ecvestră, 100 de elevi din mediul rural – respectiv de la Școala Gimnazială din Gottlob și Liceul Romulus Paraschivoiu din Lovrin – au ascultat mesajele invitaților – sportivi, antrenori, reprezetanți ai cluburilor sportive timișene, dar și mesajele partenerilor proiectului, iar apoi au urmărit mai multe demonstrații sportive, cum ar fi: echitație, dans sportiv, atletism, tenis de masă, motociclism, automobilism, scrimă, Kempo, Karate, Judo, box, fotbal, rugby etc., iar la final vor primi, cu autografe, mai multe exemplare din Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 3.

Atât la lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 3, cât și la „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN, am avut privilegiul de a o avea, ca SPECIAL GUEST, pe Silvia Stroescu, marea noastră campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică artistică, care este, de peste 7 ani, ambasador Născut pentru Sport. În plus, Silvia Stroescu, de curând, a devenit ambasador pentru două sporturi – echitație și automobilism.

După „CONCERTUL” SPORTULUI TIMIȘEAN, au avut loc acțiunile: în comuna Șag, pe 7 octombrie – prima ediție a acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, în comuna Ghiroda – ediția a II-a acțiunii (10 octombrie), iar astăzi a avut loc această acțiune în comuna Giroc. Calendarul pentru celelalte 9 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” este următorul: în școlile din Timișoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” (13 octombrie), Școala Gimnazială nr. 30 și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon (14 octombrie), Colegiul Național Bănățean (17 octombrie), Școala Gimnazială nr. 21 (19 octombrie) și în școlile din alte localități din județul Timiș – Școala Gimnazială din Moșnița Nouă (12 octombrie), Școala Gimnazială din Dumbrăvița (18 octombrie), Liceul Teoretic din Buziaș (20 octombrie) și Școala Gimnazială din Dudeștii Noi (21 octombrie).

Revista Născut pentru Sport (realizată atât într-o ediție națională, cât și în ediții județene) este cel mai reprezentativ produs de manifestare al proiectului național Născut pentru Sport, proiect considerat a fi cel mai complex know-how din România de educație a copiilor prin sport, inițiat, definit și implementat, de 11 ani, de Asociația Junior SPORT.

Echipa Născut pentru Sport are un crez și vi-l împărtășim și dvs.: educația unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori, ca repere de referință în formarea unor caractere de învingători pentru micuții noștri, este un DREPT, iar noi ne-am asumat, ca o misiune, OBLIGAȚIA să-l slujim. Născut pentru Sport este mai mult decăt o revistă. Născut pentru Sport este un spirit, o energie vie, generată de oameni-suflet, pentru oameni-suflet. Născut pentru Sport este un mod de viață pus în slujba dezvoltării sportului de masă, dar și al promovării excelenței din sportul de perfomanță, în special din mediul juvenil. Echipa Născut pentru Sport dorește foarte mult ca în România să se ia, cu adevărat în serios, educația fizică și sportul, ca parte integrată a MARII EDUCAȚII a unei nații. Echipa Născut pentru Sport a înțeles importanța educației fizice și a sportului și, de 11 ani, sub sloganul TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!, a inițiat o campanie permanentă, campanie prin care și-a propus (și a și reușit) să conștientizeze opinia publică în legătură cu importanța de necontestat a mișcării și să demonstreze faptul că sportul trebuie privit ca un stil de viață sănătos, menit să dezvolte armonios. Născut pentru Sport este cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

 

 

Comentarii

comentarii