Acasă Actualitate Liceul IRIS este şcoală verde!

Liceul IRIS este şcoală verde!

568
DISTRIBUIȚI

Se va reamenaja spaţiul verde dintre internatul, cantina şi clădirea şcolii, prin metode ecologice

Liceul Teoretic Iris din Timişoara lansează proiectul „Şcoala verde”, proiect câştigător la programul ,,Spaţii verzi”, lansat de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, al şaselea an consecutiv. În cadrul proiectul se va amenaja un spaţiu în curtea şcolii, unde elevii se vor simţi în mijlocul naturii. Gazon, bănci, pomi fructiferi, plante ornamentale – toate acestea vor face parte din reamenajarea spaţiului dintre cantină şi curtea şcolii. Programul este destinat promovării ariilor naturale protejate din România şi reabilitării, respectiv înfiinţării spaţiilor verzi urbane de către organizaţii neguvernamentale care administrează arii protejate sau au expertiză în acest domeniu.  La componenta Spaţii Verzi Urbane au fost depuse 96 de proiecte, sosite din 40 de oraşe, din 29 de judeţe, dintre care 29 au fost aprobate de către comitetul de evaluare al programului, între care şi proiectul iniţiat de ONG-ul Asociaţia pentru sprijinirea copiilor şi  tinerilor ambliopi şi nevăzători “Iris”- Timişoara.

Se vor monta bănci, un pavilion, vor planta pomi fructiferi

Scopul proiectului este reabilitarea şi amenajarea unui spaţiu destinat recreerii, adecvat petrecerii timpului în şcoală a elevilor cu deficienţe de vedere şi nevăzători, tinerilor şi adulţilor din cartier şi a realizării terapiilor educaţionale în aer liber – „outdoor lessons and training”. “Şcoala verde” este un proiect iniţiat de Asociaţia pentru sprijinrea copiilor şi  tinerilor ambliopi şi nevăzători “Iris”- Timişoara, având drept partener: Liceul Teoretic “Iris” Timişoara, în vederea reamenajării spaţiului verde dintre internatul, cantina şi clădirea şcolii, prin metode ecologice. Pentru a îndelini obiectivele proiectului vor fi derulate activităţi ca: montarea un pavilion de grădină şi bănci, plantarea de pomi fructiferi şi plante ornamentale, amenajarea a 890 mp de spaţiu verde prin gazonare.

Elevii cu deficienţe de vedere şi nevăzători vor fi încurajaţi în a-şi înţelege şi dezvolta abilităţile de percepţie şi orientare în spaţiul verde

Elevii cu deficienţe de vedere vor putea prin acest proiect să se orienteze mai bine în spaţiul verde… şi să participe la tot felul de activităţi în aer liber. “Şcoala verde” doreşte încurajarea elevilor cu deficienţe de vedere şi nevăzători în a-şi înţelege şi dezvolta abilităţile de percepţie şi orientare în spaţiul verde ca manieră de participare la viaţa socială a comunităţii. Se doreşte angrenarea acestora în activităţi practice şi sociale, ţinând cont de faptul că spaţiul verde este un spaţiu care oferă diverse modalităţi de învăţare şi recreere, de care putem beneficia cu toţii, dacă este realizat după nevoile fiecărui utilizator. Lecţiile de tipul  „outdoor lessons and training” au ca obiectiv inserţia socială a elevilor în condiţii de siguranţă, prin trecerea treptată de la explorarea şi deplasarea independentă în mediul înconjurător cunoscut, la explorarea şi deplasarea  în mediul înconjurător necunoscut.

Comentarii

comentarii