Acasă Actualitate Liceul IRIS trage un semnal de alarmă cu privire la accesul la...

Liceul IRIS trage un semnal de alarmă cu privire la accesul la educaţie al femeilor

DISTRIBUIȚI

Liceul timişorean s-a alăturat şi în acest an Campaniei Globale pentru Educaţie
La Liceul Teoretic Iris a avut loc, joi, lecţia „Marea Povestire”. Dacă, anul trecut, la Campania Globală pentru Educaţie, desfăşurată la Liceul IRIS, au participat jucători şi antrenori de la Poli Timişoara, tema fiind “1’st goal for education”, anul acesta, campania îşi propune să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei accesului la educaţie al femeilor şi fetelor. Asociaţia Internaţională Soroptimist, consilierul judeţean Oana Gaita- membru în consiliul de administraţie al şcolii şi Isabel Mota- psiholog voluntar din Portugalia au fost invitatele de onoare ale acestei dezbateri în cadrul proiectului internaţional Campania Globală pentru Educaţie.
Femeile şi fetele să aibă şanse egale în domeniul educaţiei
Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume şi care doreşte să atragă atenţia liderilor de opinie şi autorităţilor cu privire la faptul că este timpul demarării de acţiuni pentru a nu permite privarea de educaţie a încă unei generaţii de copii şi adulţi. În acest an, la nivel internaţional, Campania îşi propune să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei accesului la educaţie al femeilor şi fetelor, lansând un apel către toate statele să aloce resursele necesare, să ia măsurile oportune şi să dea dovadă de sprijin activ astfel încât femeile şi fetele să aibă şanse egale în domeniul educaţiei
De ce?
“De ce trebuie să atragem atenţia asupra importanţei educaţiei pentru femei şi fete, în România? Pentru că un nivel scăzut de educaţie expune fetele şi femeile unui risc crescut de a deveni victime ale traficului de fiinţe umane. Deoarece studiile influenţează direct egalitatea de şanse a femeilor în ceea ce priveşte accesul pe piaţa muncii”, a spus directorul Liceului IRIS Sorina Petrişor. “În absenţa studiilor superioare femeile au şanse semnificativ mai reduse decât bărbaţii de a intra pe piaţa muncii. Deoarece statisticile indică o participare netă la educaţia obligatorie mai redusă în cazul fetelor, iar analfabetismul afectează de peste două ori mai multe femei decât bărbaţi”, a spus Simona Vâlcan, directorul adjunct al Liceului IRIS.

 

Comentarii

comentarii