Acasă Actualitate Liceul Lenau, gata pentru reluarea cursurilor, la Loga şi Calderon mai este...

Liceul Lenau, gata pentru reluarea cursurilor, la Loga şi Calderon mai este de lucru

311
DISTRIBUIȚI

lucrari-liceul-lenau-timisoaraElevii de la Liceul Lenau din Timişoara vor începe cursurile, din ianuarie 2016, în vechea lor clădire, cea din Piaţa Unirii.
„Mai sunt doar opt ferestre de pus, pentru că firma, care nu este din Timişoara, şi-a încetat activitatea pe 20 decembrie. În rest, totul este gata, sălile de clasă sunt terminate şi elevii vor putea relua cursurile, din 11 ianuarie 2016, în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr”, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu.
La celelalte două licee, Loga şi Calderon, mai este de lucru şi în 2016.
Renovarea celor trei licee de elită din Timişoara a pornit pe finanţare de la bugetul local, nu pe finanţare europeană, proiectul intrând pe finanţare comunitară abia ulterior. „Astfel că fiecare ban european care ne-a venit pentru aceste şcoli a fost foarte binevenit, pentru că am intrat pe finanţare europeană ulterior”, a spus Robu.
Liceul german a intrat în reabilitare pe finanţare POR, proiectul fiind în valoare totală de aproximativ 1,54 milioane de euro, din care partea nerambursabilă este de aproximativ 1,5 milioane de euro.
Clădirea biseculară a fost foarte degradată, mai ales în ceea ce priveşte infrastructura din interior, unde tavanele, scările şi podul sunt la un pas de a se prăbuşi. Lucrările de reabilitare presupun refacere întregii infrastructuri a şcolii, pe o suprafaţă de 3.635 mp, consolidări, reparaţii la structură, la tâmplărie şi la planşee, dar şi îmbunătăţirea dotărilor educaţionale.

Comentarii

comentarii