Acasă Administraţie Liceul Socrates Timişoara: „Noi dăm părinţilor vacanţă!”

Liceul Socrates Timişoara: „Noi dăm părinţilor vacanţă!”

874
DISTRIBUIȚI

Liceul socrate Oltea Copaci

Interviu cu prof. Oltea Copaci, directorul Liceului Teoretic Socrates

De ce ar alege un elev să se înscrie la Licerul Socrates Timişoara?

– În primul rând, noi punem accent pe gândirea logică, care stimulează creativitatea şi activează imaginaţia elevilor. Astfel, învăţarea este un proces flexibil. Noi dăm părinţilor vacanţă. Elevii îşi fac temele şi învaţă în şcoală. Pregătirea se face în direct cu fiecare elev, fiindcă sunt foarte puţini într-o clasă, între 12 și 15 elevi. De aceea, cu o clasă unde sunt puţini elevi, se poate lucra mult mai uşor şi diferenţiat. În aceste condiţii, şi cei mai slabi se pot dezvolta şi învăţa. Lucrăm direct cu ei. Pe de altă parte, cu cei buni lucrăm suplimentar. Astfel, există şi rezultate. Elevii progresează.

– Când se fac înscrieri?

– Absolvenţii de clasa a VIII se pot înscrie în această perioadă la Licerul Teoretic „Socrates” Timişoara, în clasa a IX-a, la secţia Matematică-Informatică. E o secţie foarte bună. Avem mulţi elevi care au luat premii la Olimpiada TIC –Tehnologia Informaţiei. Există preocupare foarte mare din partea profesorilor pentru a pregăti aceşti elevi.

– Ce mai oferă Licerul Socrates?

– Deosebit de alte licee, noi oferim un regim de after-scool. Considerăm că pregătirea elevului este totală, dacă este ajutată cu orele suplimentare. Mai mult, ne-am autorizat pentru gimnaziu şi avem clasa a V-a, unde se pot înscrie elevii. Aici oferim şi regim de after-scool, de fapt oferim after-scool tuturor claselor V-VIII. Merită ca părinţii să îşi aducă copiii la noi. Pe lângă masa de prânz, oferim şi pregătirea temelor la matematică, română, limbi străine şi la celelate materii cu profesori de specialitate. Organizăm şi alte cercuri, cum ar fi pentru chitară, vioară sau alte activităţi sportive. Un alt proiect este „Geometria de excelenţă prin intermediul calculatorului”, pentru elevii din judeţul Timiş, aflat în anul şcolar 2014-2015. Este la a VI-a ediţie.

– Liceul Socrates organizează şi concursuri sportive devenite tradiţionale, cum este Rocicleta, în parteneriat cu Clubul Rotary Timişoara.

Avem proiecte care au intrat în tradiţie, cum este şi concursul sportiv Rocicleta, foarte iubit de elevi, organizat cu Clubul Rotary, în prejma zilei de 1 iunie. Aici se îmbină partea teoretică direct cu partea practică. Concursul are loc pe terenul de sport, dar şi la calculator, unde trebuie ca elevul să scrie un eseu. Astfel, îi stimulăm să facă şi alte activităţi cu calculatorul nu numai să se joace. Premiile sunt foarte tentante, biciclete, tablete, aparate foto şi altele. Adresa liceului este: Calea Bogdăneştilor nr. 32B, Timişoara; tel: 0356/113322; Fax: 0356/108011; mail: contact@liceulsocrates.ro.

Comentarii

comentarii