Acasă Actualitate Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”, revenit în administrarea Primăriei Timișoara pentru...

Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”, revenit în administrarea Primăriei Timișoara pentru atragerea unei finanțări

DISTRIBUIȚI
foto: mitropolia-banatului.ro

Mitropolia Banatului are de gând să extindă cu încă două etaje Școala „Sf. Antim Ivireanul”. Pentru a obține fonduri de la Compania Națională de Investiții, însă, este nevoie ca aceasta să revină în administrarea Primăriei Timișoara, lucru care ar urma să se întâmple de marți, dacă vor fi de acord și consilierii locali din Timișoara.

„Imobilul de pe bulevardul Liviu Rebreanu nr. 35 se află în proprietatea municipiului și a fost dat în 2014 în administrare către Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei. Astfel, au funcționat în aceste spații Școala «Sf. Antim Ivireanul» şi Grădiniţa «Troiţa». Având în vedere necesitatea de extindere a spațiului pentru activitatea școlară, Primăria Timișoara va depune un proiect în vederea obținerii finanțării prin Compania Națională de Investiții S.A. (CNI), prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social”, transmit reprezentanții municipalității.

Proiectul vizează  extinderea școlii cu un corp de clădire P+2E, demolare parțială a construcției existente (pe zona prevăzută pentru extindere), mutarea accesului rutier existent, modernizarea rețelelor de incintă, amenajări exterioare (acces rutier și pietonal, locuri de parcare, lucrări de peisagistică). Construcția nouă va include 15 săli de clasă, o sală profesorală, o bibliotecă, o sală multifuncțională și o capelă.

Proiectul de hotărâre: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=9EB8F1DDC35BDC89C22589630047981D.

Comentarii

comentarii