Acasă Actualitate Liceul Waldorf se extinde în urma unui proiect în valoare de 14...

Liceul Waldorf se extinde în urma unui proiect în valoare de 14 milioane de lei

637
DISTRIBUIȚI

Miercuri a fost semnat contractul de finanțare în urma căruia Liceul Waldorf din Timișoara va beneficia de o finanțare de aproape 14 milioane de lei pentru ridicarea unui nou corp de clădire și dotarea spațiilor de învățământ. Cea mai mare parte a banilor provin din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz Mariana Cotoi, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, și Sorin Maxim, directorul al ADR Vest, au semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Construcție Și Dotare Liceu Waldorf Timișoara”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Valoarea contractului este de 13, 6 milioane de lei, din care FEDR- Fondul European de Dezvoltare Regională. (85%) – 11.635.310,03 lei, buget național ( 13%) – 1.779.517,97 lei, buget local (2%) – 273.772,04 lei).

Principalul obiectiv al proiectului de investiţie constau în construirea unui corp nou de clădire în care să se desfăşoare în condiţii optime procesul de învăţământ aferent ciclului primar şi gimnazial, în suprafaţa construită de aprox. 2303.45 mp. Locația viitoarei construcții este str. Uranus nr.14.

De asemenea, se dorește crearea unui mediu propice pentru desfăşurarea actului educaţional la un nivel superior de performanţă, proiectat să faciliteze predarea şi învăţarea şi aliniat principiilor de moderne de învăţare, pentru un număr de 446 de elevi şi cadrele didactice ce îşi desfășoară activitatea în cadrul unităţii școlare. Tot prin proiect se dorește creşterea calităţii şi atractivităţii actului educaţional desfăşurat în cadrul unităţii de învăţământ prin achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii;

Tot prin proiect are loc creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale.

 

Comentarii

comentarii