Acasă Eveniment Licitaţie fără ofertanţi

Licitaţie fără ofertanţi

657
DISTRIBUIȚI

La sediul Finanţelor din Timişoara ar fi trebuit să aibă loc, luni, o licitaţie unde urma să fie scoase la vânzare mai multe bunuri aparţinând Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş (FITT). Conducerea fundaţiei a ajuns în această situaţie după ce nu a plătit, de mai mulţi ani, o datorie de 270.000 de lei către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş. Licitaţia s-a încheiat fără vreo ofertă. Nimeni nu a vrut să liciteze pentru bunurile FITT, deşi valoarea acestora este mult sub cota de piaţă.

„Avem de încasat foarte mulţi bani”

Boga Anucin, directorul executiv FITT, spune că a încercat să plătească aceste datorii eşalonat, dar nu a găsit înţelegere. „Chiar şi luna trecută am plătit 50.000 lei din datoria pe care o aveam la cei de la Finanţe. Cu toate acestea, ei nu au acceptat să plătim restul datoriei eşalonat. Din câte ştiu, la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, deci aceasta se va relua peste o perioadă de timp, dacă până în acel moment nu reuşim să achităm întreaga sumă pe care o datorăm. La rândul nostru, avem şi noi de încasat bani de la mai mulţi agenţi economici care nu ne-au mai plătit sumele pe care le datorau pentru închirierea unor spaţii din Casa Tineretului” , spune Boga Anucin. Aida Voştinaru, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, spune că licitaţia se va relua. ”Nici o persoană nu s-a prezentat la licitaţia pe care noi am organizat-o în data de 17 ianuarie, aşa că aceasta se va relua, la o dată pe care, în acest moment, încă nu o cunosc”, spune Aida Voştinaru.

Chevrolet Kalos – cu doar 2.000 de euro

La a treia licitaţie organizată, bunurile Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş au ajuns la preţuri modice. Spre exemplu, un Chevrolet Kalos din anul 2004 putea fi achiziţionat, la această licitaţie, cu doar 2.000 de euro, iar un Ford Ranger din 2002 putea fi achiziţionat cu aproximativ 4000 de euro. Pe lângă aceste două maşini, cei interesaţi pot achiziţiona mobilier de hotel, aparate de aer condiţionat, precum şi câteva centrale şi microcentrale. Preţul de pornire al acestor bunuri, la licitaţia viitoare, va scădea, pentru că va fi a patra licitaţie. Astfel că bunurile care urmează să fie vândute ar putea să nu acopere datoria pe care FITT o are la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş.

 

Comentarii

comentarii