Acasă Actualitate Liderii revoluţiei – cot la cot cu dascălii, la Timişoara

Liderii revoluţiei – cot la cot cu dascălii, la Timişoara

275
DISTRIBUIȚI

Greva generală din Timiş ia o turnură surprinzătoare…
Liderii a şase asociaţii de revoluţionari din Timişoara şi-au dat mâna cu sindicaliştii de la „Spiru Haret” pentru o susţinere necondiţionată în timpul grevei generale. Miercuri s-a semnat un protocol care prevede o susţinere necondiţionată între revoluţionari şi dascălii afiliaţi la Sindicatul „Spiru Haret” Timiş. Unii dintre capii revoluţiei de la Timişoara au aruncat vorbe grele împotriva guvernanţilor şi a preşedintelui Băsescu. Greva generală din învăţământ este preconizată să înceapă pe 31 mai.

Ajunge cu minciuna!

Comitetul de iniţiativă a revoluţionarilor din Timişoara, în frunte cu Tudorin Burlacu, liderul EFCC şi Virgil Hosu, preşedintele ALTAR, au semnat un comunicat comun, în care îşi exprimă solidaritatea faţă de clasele sociale care vor ieşi în stradă. „După 20 de ani de la înlăturarea lui Ceauşescu, asistăm sideraţi cum carnea de tun a evenimentelor, poporul român, ieşit în stradă, e pus din nou la zid. (…) Ajunge cu minciuna! Ajunge cu impostura! Ajunge cu iresponsabilitatea! Ajunge. (…) Ne vom asuma orice risc, ca în Decembrie 1989, pentru ca părinţii şi copii noştri să nu fie batjocoriţi. Vom face acest lucru cât timp vom trăi şi vom putea lupta”, sună virulentul comunicat comun al revoluţionarilor de la Timişoara.

Mai rău ca în urmă cu 20 de ani…

Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret”, cel mai mare din învăţământul preuniversitar timişean, s-a pus la masă cu revoluţionarii, pentru semnarea unui pact inedit. „Sper ca acesta să fie ultimul semnal de alarmă pentru autorităţi. Aceşti oameni şi-au pus vieţile la bătaie în 1989. Condiţiile de viaţă, după 20 de ani, sunt însă mai rele ca pe vremea lui Ceauşescu. Acum preluăm din mers ce au făcut ei cu 20 de ani în urmă. Sper ca această coagulare a forţelor furate, dascăli şi revoluţionari, să se extindă şi să fie una de lungă durată”, a spus Popescu. Cel mai dur la întâlnirea de miercuri a fost Tudorin Burlacu, unul dintre liderii revoluţiei de pe Calea Girocului. „Ne-a ajuns. Am fost generaţia de sacrificiu a lui Ceauşescu, nu mai putem sta în bancă, şi nu mai vrem să fim sacrificaţi. Nu vreau să se spună că după 20 de ani nu s-a schimbat nimic, de accea ne alăturăm dascălilor”.

Pichetează Prefectura

Greva generală din învăţământ va începe mai repede pentru liderii de la „Spiru Haret” Timiş. Pentru a da un imbold colegilor, pe 28 mai, toţi liderii sindicatului din Timiş vor intra, pentru o zi, în grevă. Imediat după declanşarea grevei generale de pe 31 mai, pe 1 iunie, va avea loc pichetarea Prefecturii Timiş. La protestul care va avea loc între orele 12-14 şi-au anunţat participarea toate sindicatele din învăţământul timişean, oameni din administraţia publică şi pensionari. Dascălii şi revoluţionarii sunt nemulţumiţi de diminuarea salariilor bugetarilor, diminuarea pensiilor, reducerea şomajului şi a ajutoarelor sociale.

Comentarii

comentarii