Acasă Politica Liderul USR, urmărit de polițiști până acasă, s-a retras, temporar, de la...

Liderul USR, urmărit de polițiști până acasă, s-a retras, temporar, de la conducerea filialei, „pentru a nu periclita imaginea partidului”

1032
DISTRIBUIȚI

Președintele USR Traian Vuia s-a retras de la conducerea filialei. Decizia este doar una temporară. Dan Lupulescu a anunțat că se retrage de la conducerea filialei USR Traian Vuia „pentru a nu periclita imaginea USR”. Dan Lupulescu a luat această decizie în ziua în care, în presă, a apărut informația că acesta a refuzat să oprească autoturismul pe care-l conducea la semnalele agenților de poliție, apoi, când totuși a oprit mașina, după ce a fost urmărit câteva sute de metri de echipajul de poliție, ar fi refuzat să se legitimeze, fiind sancționat contravențional.  „În legătură cu faptele relatate astăzi de o publicație din Lugoj, mi-aș dori din suflet să vă dau câteva lămuriri. Din păcate însă, până când instanța de judecată nu se va pronunța în legătură cu procesul verbal de contravenție ce a fost întocmit de către poliție, nu pot face asta, dar promit că vă voi explica tot de îndată ce această situație se va clarifica. Între timp, vreau să vă asigur că nu a fost nicio clipă vorba despre a nesocoti autoritatea unui agent de poliție sau de a mă crede mai presus de lege”, a anunțat Dan Lupulescu. Până la “soluționarea problemei”, “pentru a nu periclita imaginea USR”, Dan Lupulescu a decis să se retragă de la șefia filialei USR Traian Vuia și i-a delegat atribuțiile de conducere vicepreședintelui Cosmin Eduard Gîrleanu-Benteu.

Conducerea USR Timiș a transmis într-un comunicat că ”are toată încrederea că autoritățile competente vor soluționa just cazul, iar orice măsură disciplinară va fi luată ulterior. Crezul nostru este că nimeni nu e mai presus de lege, iar orice membru încalcă acest principiu, chit că e membru simplu sau președinte, va suporta consecințele legale și morale ale faptei sale”.

Comentarii

comentarii